Με… επιφύλαξη εκδίδει συντάξεις το ΙΚΑ: Πάρτε αυτά και…βλέπουμε

Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει αποστείλει ακόμα διευκρινήσεις για τον τρόπο υπολογισμού όσων έχουν υποβάλει αιτήσεις από 01/09/2015

Ακόμα περιμένουν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ τις διευκρινήσεις του υπουργείου Εργασίας για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015.

Την αδυναμία οριστικού υπολογισμού των συντάξεων παραδέχεται το ΙΚΑ ελλείψει… οδηγιών του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και αυτό παρά το γεγονός ότι όλες οι άλλες ανατροπές (αύξηση ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, χορήγηση μόνο της ανταποδοτικής σύνταξης έως τη συμπλήρωση της ηλικίας των 67 ετών κ.α.) τίθενται άμεσα σε εφαρμογή με την εγκύκλιο που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης θα εκδίδονται για όσες αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι και 18/8/2015 για ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και την ημερομηνία αυτή. Ειδικά για τους ασφαλισμένους που δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον η έναρξη γίνεται από την 1/7/2015 και μετά, θα χορηγείται το οργανικό ποσό (και όχι το κατώτατο όριο, παρ’ όλο που μπορεί να υπολείπεται του κατωτάτου ορίου) μέχρι την ημερομηνία συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας τους.
Εάν, ωστόσο, καθορίζεται έναρξη από 1/9/2015 και μετά, η έκδοση απόφασης θα γίνεται με επιφύλαξη ως προς το χορηγούμενο ποσό.

Απάντηση