«Ποιο φυτό είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο;»

 

Η Χριστίνα Γεωργίου από τη Λευκωσία μας κάνει μια ερώτηση που απασχολεί όσους θέλουν στο υπνοδωμάτιο ένα φυτό αλλά δεν το επιλέγουν γιατί ανησυχούν για την υγεία τους: «Θα ήθελα μια γλαστρούλα στο δωμάτιό μου, όμως έχω ακούσει πως δεν είναι καλό για την υγεία. Ισχύει αυτό; Ποιο φυτό είναι το πιο κατάλληλο για το υπνοδωμάτιό μου;»

Είναι γνωστό πως τα φυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα. Γι’ αυτό και δεν προτιμάμε να έχουμε λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα, κάτι που θα ήταν πολύ ωραίο, καθώς θα έδινε χρώμα και φρεσκάδα στο δωμάτιο. Η αλήθεια είναι πως μια και μόνο γλάστρα δεν μπορεί να σας βλάψει και τόσο, όμως επειδή με την υγεία δεν παίζουμε βρήκαμε για εσάς το ένα και μοναδικό φυτό που μπορείτε -χωρίς κανένα φόβο- να έχετε στο δωμάτιό σας!

Σύμφωνα με έρευνα της NASA (!) το φυτό Σανσεβιερία (Snake Plant) είναι το πιο κατάλληλο φυτό για να κοιμάστε κοντά του το βράδυ. Όχι μόνο δεν θα σας βλάψει αλλά θα καθαρίζει τον αέρα του υπνοδωματίου σας όσο εσείς θα ξεκουράζεστε. Οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε 2-3 γλάστρες με αυτό το φυτό για ένα φυσικό και αποτελεσματικό φίλτρο αέρα μέσα στο σπίτι σας;

 

thehomeissue_qa_bedroom_plant02

 

Απάντηση