Πουτίγκα σοκολάτας με τυρί κρέμα

Συστατικά
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% κόκκοι κακάο), λιωμένη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 αυγά
  • 1 ασπράδι αυγό
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. βούτυρο, χοντροκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σος σοκολάτας

  • 180 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% κόκκοι κακάο), ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

  • τριμμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% κόκκοι κακάο)
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • ξηροί καρποί
  • 50 γρ. φυστίκι Αιγίνης

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών.
  • Ανακατεύουμε το ασπράδι αυγών με μία πρέζα αλάτι σε ένα άλλο μπολ να αφρατέψουν (1-2 λεπτά) και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γυαλιστερό (1-2 λεπτά), και έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. διάμετρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει γύρω από τις άκρες (2-3 λεπτά).
  • Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το κέντρο να γίνει σφιχτό (3-4 λεπτά).

Για τη σος σοκολάτας

  • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε στη πουτίγκα μας και τη σερβίρουμε ζεστή με παγωτό από πάνω, πασπαλισμένο με τριμμένη σοκολάτα, ξύσμα πορτοκαλιού, ξηρούς καρπούς και φυστίκι Αιγίνης.

Απάντηση