Ογκρατέν με πιπεριές, παρμεζάνα και πατατάκια

Το ογκρατέν εκτός από απίστευτη γεύση είναι και ένα εύκολο φαγητό, αφού στην ουσία ανακατεύεις όλα σου τα υλικά και ο φούρνος κάνει τη δουλειά του! Αυτό το ογκρατέν, όμως, έχει κάτι το διαφορετικό διότι τα πατατάκια στην κορυφή του, του δίνουν μια καταπληκτική τραγανή υφή!

Θα χρειαστείς:

  • 10 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
  • 2/3 του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1 1/2 φλιτζάνια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα πατατάκια με γεύση αλάτι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάλε τα αυγά, το σέλερι τα καρύδια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακάτεψε τα πολύ καλά. Ρίξε το περιεχόμενο του μπολ στο πυρέξ και από πάνω συμπλήρωσε το τριμμένο τυρί και τα πατατάκια.

Ψήσε για περίπου μισή ώρα και μόλις λιώσει το τυρί σέρβιρε!

Καλή απόλαυση!

Απάντηση