Asus ZenFone Zoom: Οι πρώτες εικόνες από το τηλέφωνο με το οπτικό 3x zoom

Mετά από έναν ολόκληρο χρόνο από την ανακοίνωσή του, η Asus παρουσίασε επιτέλους επίσημα το νέο της τηλέφωνο ZenFone Zoom με κύριο χαρακτηριστικό του το οπτικό ζουμ στην φωτογραφική του μηχανή

Αν και τα τηλέφωνα έχουν κυριαρχήσει στον κόσμο της φωτογραφίας πια (μειώνοντας την αγορά των κόμπακτ φωτογραφικών μηχανών σε όλο τον κόσμο) αυτό που πάντα έλειπε ήταν η δυνατότητα του ζουμ. Για την ακρίβεια του οπτικού ζουμ μέσω του φακού και όχι του ψηφιακού που όπως είναι φυσικό ρίχνει σημαντικά την ποιότητα της εικόνας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ελάχιστες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και είναι εξαιρετικά πολύπλοκο να χωρέσει ένας τέτοιος μηχανισμός στα μικρού πάχους κινητά τηλέφωνα της σημερινής εποχής. Μία από αυτές τις προσπάθειες είναι και της Asus η οποία μόλις παρουσίασε στην εγχώρια αγορά της Ταϊβάν όπου και έχει την έδρα της το πρώτο της τηλέφωνο με φωτογραφική μηχανή με οπτικό ζουμ.

Η φωτογραφική μηχανή στο πίσω μέρος είναι ανάλυσης 13ΜΡ και έχει οπτικό ζουμ 3x, με την εταιρία να έχει κάνει σημαντική προσπάθεια να μην ξεφύγει η συσκευή σε πάχος. Η κατασκευή του φακού αποτελείται από 10 κρύσταλλα, ενώ παράλληλα ένα ακόμα μπόνους είναι ότι διαθέτει και Οπτικό Σταθεροποιητή. Παράλληλα έχει ένα πολύ γρήγορο auto focus ενώ υπάρχει και διπλό flash LED.

To πολύ όμορφο και ιδιαίτερο τηλέφωνο τρέχει σε Αndοid Lollipop (που  μάλλον θα αναβαθμίζεται σε Marshmallow), διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών 1080p, 4GB RAM, μπαταρία στα 3.000mAh, σύνδεση 4G και θύρα για κάρτα micro SD.

Προς το παρόν, το τηλέφωνο πωλείται μόνο στην Ταϊβάν σε τιμές που ξεκινούν από τα 430 δολάρια για το 64GB, και φθάνει στα 490 δολάρια για το 128GB με 2.5 GHz quad-core Intel Atom Z3590 CPU. Όπως και να έχει πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη συσκευή, που εκτός από την καλή τιμή, παρέχει αυτό το κάτι παραπάνω που ζητούν όλοι από ένα κινητό: ένα έστω μικρό οπτικό ζουμ για εκείνες τις στιγμές που χρειάζεσαι κάτι παραπάνω στην φωτογραφία

Απάντηση