Φουρτούνα από Δευτέρα οι ενστάσεις

Το δρόµο των ενστάσεων παίρνουν από τη ∆ευτέρα 14 Δεκεμβρίου οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, καθώς το σύστηµα αλγόριθµων του ΟΠΕΚΕΠΕ έβγαλε περισσότερα προβλήµατα απ’ ό,τι λύσεις στη διαχείριση των δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Ακόµα, αρκετοί από τους αγρότες που χάρηκαν µε την ανάρτηση των προσωρινών δικαιωµάτων (Πέµπτη βράδυ), απογοητεύτηκαν µε τα ποσά που είδαν να πιστώνονται στα βιβλιάριά τους (∆ευτέρα βράδυ), ενώ δεν είναι λίγοι κι αυτοί που είδαν τους λογαριασµούς τους να «ξεφουσκώνουν» γρήγορα λόγω της σπουδής που έδειξαν οι πιστωτές (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ κ.α.).

Αρχής γενοµένης από τα δικαιώµατα, πάντως, η υπόθεση παρουσιάζει εικόνα βιβλικής καταστροφής. Ο κύριος λόγος έχει να κάνει µε την «περιφρόνηση» που επιφύλασε ο νέος τρόπος κατανοµής των ενισχύσεων στους νεοεισερχόµενους στο καθεστώς. Το δεύτερο έχει να κάνει µε τους «παπάδες» που έβγαλε το µηχανογραφικό σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ και το µοντέλο των αλγορίθµων, που χρησιµοποιήθηκε για το χειρισµό του θέµατος.

Οι ροδακινεώνες του Βελβεντού µετατράπηκαν σε βοσκοτόπια, οι αµυγδαλεώνες των Τεµπών εµφανίζονται σαν σταροχώραφα, οι κτηνοτρόφοι των Σερρών ενεργοποιούν δικαιώµατα µε «τόπο» στα Τζουµέρκα. Μέχρι και η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ∆ήµητρα Χαλκιά αγανάκτησε!

Απάντηση