Αρθρο Τσίπρα με μηνύματα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό -Αιχμές για Σόιμπλε

Μηνύματα προς αποδέκτες εντός και εκτός των συνόρων στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σε αυτό, θέτει ως τελικό κυβερνητικό στόχο τον οριστικό απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τη θηλιά της λιτότητας, ενώ αφήνει αιχμές κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέροντας ότι «η διαπραγμάτευση του προηγούμενου επταμήνου και η κορυφαία στιγμή του δημοψηφίσματος έφεραν στην επιφάνεια το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης και ξεσκέπασαν τους δογματιστές της λιτότητας».

Παράλληλα, κάνει έμμεση αναφορά στη Λαϊκή Ενότητα, σημειώνοντας ότι «ούτε η τυφλή σύγκρουση, ούτε η επιστροφή στην αντιπολίτευση, ούτε η οικειοθελής αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες συνιστά αριστερή στρατηγική». Κανείς, συνεχίζει, δεν είπε ότι τα πράγματα είναι εύκολα αλλά είναι αφελής όποιος πίστεψε ότι η Αριστερά θα μπορούσε ποτέ αν βρεθεί σε θέσεις ευθύνης για τα εύκολα.

«Ο συνδυασμός της λιτότητας και της ξενοφοβίας, ενισχυμένης μάλιστα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δημιουργεί το περιβάλλον για την ενίσχυση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη», γράφει ακόμη στο άρθρο του ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτηρίζει ανόητους όσους θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά και όχι την Ακροδεξιά.

Ακόμη, σε αναφορά για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι η Ελλάδα δίνει τη μάχη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, κρατώντας ζωντανές τις ευρωπαϊκές αξίες.

 

Απάντηση