Λαϊκό ξέσπασμα: Ξηλώστε αυτούς που πιάσανε τον καστανά με τη φουφού

Ντροπή, αγανάκτηση και θυμηδία έχει προκαλέσει η επιχείρηση των αστυνομικών που κατάσχεσαν τον εξοπλισμό του καστανά στην πλατεία Αριστοτέλους επειδή δεν είχε άδεια – Όλοι ζητούν να απομακρυνθούν οι λεβέντες της ομάδας «Ζ» που προκάλεσαν τη λιποθυμία του βιοπαλαιστή

Οργή έχει προκαλέσει ο ζήλος που επέδειξαν άνδρες της ομάδας «Ζ» σε βάρος ενός ηλικιωμένου βιοπαλαιστή στη Θεσσαλονίκη επείδη δεν είχε άδεια για να πουλάει κάστανα.

Το περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο για τη σπουδή που έδειξαν οι αστυνομικοί σε βάρος ενός άνδρα ο οποίος προσπαθεί να βγάλει τον επιούσιο συνέβη στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της Παρασκευής.

Την ώρα που η πλατεία είχε «πλημμυρίσει» από κόσμο, επτά αστυνομικοί με κράνη, μετέβησαν στην γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους, όπου βρισκόταν με το καρότσι του ο ηλικιωμένος καστανάς, έπειτα από καταγγελία που δέχθηκαν.

Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήθελαν να συλλάβουν τον ηλικιωμένο, ο οποίος φώναζε πως δεν ήταν παράνομος.

Ωστόσο, όταν η Αστυνομία του ξεκαθάρισε ότι το καρότσι του με όλα τα προϊόντα κατάσχεται, εκείνος λόγω της έντασης και της ηλικίας του έχασε τις αισθήσεις του.

Όπως λέει ο ίδιος είναι γεγονός ότι δεν έχει άδεια γιατί οφείλει χρήματα στο ΤΕΒΕ και την εφορία και δεν έχει τη δυνατότητα να ανανεώσει την άδειά του.

Αστυνομικές πηγές προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την πράξη των ανδρών της ομάδας «Ζ» λένε απλά ότι ενεργούσαν στο πλαίσιο ειδικών αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτό που δεν απαντούν είναι γιατί εξάντλησαν την αυστηρότητά τους σε έναν βιοπαλαιστή και δεν δείχνουν την ίδια σπουδή για τα μεγαλύτερα «ψάρια».

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό αφού παρόμοιες «επιτυχίες» έχει να επιδείξει ο κρατικός μηχανισμός στην Καρδίτσα πάλι με καστανά, στο Ηράκλειο με μια πλανόδια που πουλούσε λιβάνι και στα Τρίκαλα με θύμα μια ηλικιωμένη που πουλούσε ζαρζαβατικά.

  • Λαϊκό ξέσπασμα: Ξηλώστε αυτούς που πιάσανε τον καστανά με τη φουφού
  • Λαϊκό ξέσπασμα: Ξηλώστε αυτούς που πιάσανε τον καστανά με τη φουφού
  • Λαϊκό ξέσπασμα: Ξηλώστε αυτούς που πιάσανε τον καστανά με τη φουφού
  • Λαϊκό ξέσπασμα: Ξηλώστε αυτούς που πιάσανε τον καστανά με τη φουφού

 

Απάντηση