Σαββατοκύριακο με γιορτή του Ξινόμαυρου στη Νάουσα

Η πανέμορφη πόλη της Νάουσας ετοιμάζεται να υποδεχτεί για ακόμη μια χρονιά τους οινόφιλους σε μια τριήμερη εκδήλωση που εστιάζει στο μοναδικό ξινόμαυρο και στην ιστορία, την κουλτούρα και τη γαστρονομία της περιοχής.

Μετά την εξαιρετική επιτυχία της περσινής διοργάνωσης από τον νεοσύστατο Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, η φετινή ατζέντα εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο, ενώ το «παρών» θα δώσουν και οι δύο Έλληνες Masters of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και Γιάννης Καρακάσης ΜW. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τους δύο και μοναδικούς κατόχους του υψηλότερου οινικού τίτλου διεθνώς (Master of Wine) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από τις σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης «Νάουσα, Η Πόλη του Οίνου», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως και τις 13 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ θα είναι και η παρουσίαση του νέου λογότυπου του Συνδέσμου το απόγευμα του Σαββάτου (12/12).

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους οίνους των Ναουσαίων παραγωγών, να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα και να παρακολουθήσουν ημερίδες και σεμινάρια από καταξιωμένους εισηγητές του οινικού κλάδου καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία (αμπελουργία, οινοποίηση, εξαγωγές, επικοινωνία και marketing, οινοτουρισμός, γαστρονομία). Παράλληλα, θα υπάρχουν ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά, ενώ την τελευταία ημέρα τα οινοποιεία θα ανοίξουν τις πόρτες τους προσφέροντας θεματικές οινογνωσίες (κάθετες και οριζόντιες δοκιμές, συνδυασμοί Food and Wine, συνδυασμοί κρασιού με μουσική και τέχνες κα).

NAOUSSA WINE CITY 2015 POSTERedited

Η καρδιά του ξινόμαυρου θα χτυπά σε όλη την πόλη της Νάουσας, με παράλληλες εκδηλώσεις στα winebars και τα εστιατόρια, αλλά και με τη δυνατότητα εξερεύνησης της ΠΟΠ ζώνης μέσα από μια περιπατητική διαδρομή με τους TRIGIRO, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Απάντηση