Χιλιόχρονη: Η γλυκύτατη γιαγιά από την Κρήτη που έσβησε τα… 110 κεράκια της! (PHOTO)

Μία όμορφη και συγκινητική εκδήλωση έγινε στο γεμάτο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καστελίου, της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου.

Η Ενορία Αγίου Αντωνίου, σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο “Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος” της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου και τον Σύλλογο Γυναικών της Ενορίας, με μία συγκινητική εκδήλωση τίμησαν την υπεραιωνόβια Ελένη Πατεράκη, κάτοικο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο έκλεισε το 110ο έτος της ηλικίας της!

Ο Εφημέριος της Ενορίας αφέρθηκε στο πρόσωπο της υπεραιωνόβιας αυτής γερόντισσας, μιλώντας για την βαθιά πίστη και ευλάβεια της, ως και την συχνή συμμετοχή της στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η υπάλληλος της Μητροπόλεως κ. Αντωνία Δαρατσιανού, Κοινωνική Λειτουργός, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την ζωή της σεβαστής αυτής γερόντισσας, η οποία όπως είπε έζησε ορφάνια, πολέμους, κακουχίες, φτώχια, στερήσεις και πολλούς θανάτους στην οικογένεια της, όμως έμεινε δυνατή και μέχρι σήμερα έχοντας πλήρη διαύγεια, δίδει σε όλους την ευχή της. Ακολούθησαν συγκινητικές αναφορές από μέλη της οικογένειας.

 

ΦΩΤΟ από το flashnews

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος είπε ότι “το πρόσωπο και η ζωή της σεβαστής σε όλους μας γερόντισας Ελένης Πατεράκη διδάσκει όλους μας και αποτελεί πρότυπο ζωής και μίμησης. Παρά τις πολλές και συνεχείς δυσκολίες της ζωής της, ιδιαίτερα στα χρόνια των πολέμων και στερήσεων που έζησε, όχι μόνον άντεξε και επιβίωσε, αλλά προσέφερε στην κοινωνία παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Αγάπησε και αγαπήθηκε…”Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια που απέδωσε το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της Μητροπόλεως.

Πηγή: FlashNews

Απάντηση