Τι δεν πρέπει να κάνει ο χρήστης όταν γράφει μήνυμα στο κινητό

Έρευνα του πανεπιστημίου του Binghamton ανέδειξε τον ρόλο της χρήσης των σημείων στίξης κατά την δημιουργία ενός γραπτού μηνύματος.

126 πτυχιούχοι φοιτητές του πανεπιστημίου του Binghamton συμμετείχαν στην έρευνα που ήθελε την ανάγνωση και αξιολόγηση τόσο χειρόγραφων γραπτών μηνυμάτων, όσο και μηνυμάτων τα οποία έγραψαν οι χρήστες στο κινητό τους.

Ζητήθηκε από τους 126 φοιτητές να αξιολογήσουν την ειλικρίνεια των απαντήσεων στα μηνύματά τους, σε μία κλίμακα από το ένα έως το 7. Στους φοιτητές δεν έγινε γνωστή η σχέση των ανθρώπων οι οποίοι αντάλλασσαν τα γραπτά μηνύματα μεταξύ τους, ούτε η κοινωνική τους θέση.

Τα μηνύματα που τελείωναν με σημεία στίξης αξιολογήθηκαν ως λιγότερο ειλικρινή, (3,85 η μέση βαθμολογία που πήραν) έναντι όσων δεν έληγαν με σημείο στίξης (4,06 η μέση βαθμολογία).

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα, στα μηνύματα που είχαν γραφτεί με το χέρι δεν είχαν επίδραση τα σημεία στίξης στο πόσο ειλικρινή θεωρούνταν.

Αντίθετα τα θαυμαστικά έκαναν ένα μήνυμα να φαίνεται πιο ειλικρινές, από το να μην είχε καθόλου σημεία στίξης.

Έτσι, βάσει της έρευνας, οι χρήστες πρέπει να αποφεύγουν τις… τελείες κατά την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω κινητού.

Ενώ όπως σημειώνει ο Business Insider, κατά την δημιουργία ενός μηνύματος οι χρήστες έχουν και την δυνατότητα χρήσης… εικονιδίων.

Απάντηση