ΝΔ: «Ανάβουν τα αίματα» στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της άλλης Κυριακής

Οι αντικρουόμενες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και οι εκτιμήσεις που θέλουν τη μάχη να είναι ανοικτή σε κάθε αποτέλεσμα υποχρεώνουν όλα τα επιτελεία να ανεβάσουν τους τόνους σε μια προσπάθεια να περάσουν στον δεύτερο γύρο

Πυκνώνουν τις προεκλογικές τους παρουσίες οι τέσσερις διεκδικητές της προεδρία της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο χρόνος κυλάει αντίστροφα προς την κάλπη της μεθεπόμενης Κυριακής 20 Δεκεμβρίου.

Με συνεντεύξεις στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, περιοδείες και συναντήσεις με στελέχη και φίλους τους, οι υποψήφιοι εντείνουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, διανθίζοντας τον λόγο τους με επιθέσεις προς την κυβέρνηση.

Οι αντικρουόμενες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και οι εκτιμήσεις που θέλουν τη μάχη να είναι ανοικτή σε κάθε αποτέλεσμα και να πιθανολογείται ότι θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, υποχρεώνουν όλα τα επιτελεία να ανεβάσουν τους τόνους σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις ελπίδες τους για συμμετοχή στην επικρατέστερη δυάδα που θα αναμετρηθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Διαψεύδοντας εν τοις πράγμασι τη σπερμολογία των προηγούμενων ημερών περί πιθανής αποχώρησης τους από την κούρσα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha με επιθετική διάθεση προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, τους οποίους είχε επικρίνει  και νωρίτερα για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πόργρμμα.

«Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, υπέγραψε μια συμφωνία που είπε ότι είναι η καλύτερη και στη συνέχεια σταμάτησε όλη την πορεία της χώρας», ανέφερε ο κ. Μείμαράκης. «Εμείς δεν ψηφίζουμε φορολογικά μέτρα και περικοπές, γιατί από το β΄ εξάμηνο του 2014 είπαμε ότι δεν χρειάζονται νέοι φόροι, αλλά ανάπτυξη», πρόσθεσε αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «ποτέ δεν είπα ότι θα συνεργαστούμε, είπα ότι μπορούμε να συζητήσουμε συγκεκριμένα ζητήματα. Πολλές φορές είχαμε θέσει βέτο στον κ. Τσίπρα, για ζητήματα όπως η Παιδεία, το ασφαλιστικό, η φορολόγηση των αγροτών». Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε ζητήσει αμέσως μετά τις εκλογές τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, συμπλήρωσε. «Θέμα συνεργασίας ή οικουμενικής ουδέποτε ετέθη από μένα, είμαστε στην κεντροδεξιά, όποιος λέει να μη συνεργαστούμε σε τίποτα ή όποιος λέει να συνεργαστούμε σε όλα δεν ακολουθεί το μεσαίο δρόμο».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπερασπίστηκε τις θέσεις που είχε εκφράσει σχετικά με την εκλογική διαδικασία, λέγοντας ότι «κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί μια τεχνική διαδικασία» και γι΄ αυτό εκείνος, είχε ζητήσει «να υπάρξουν από πριν κατάλογοι και συγκεκριμένο εκλογικό σώμα, αλλά το αρνήθηκαν οι άλλοι συνυποψήφιοι», επιμένοντας ότι η ανάδειξη αρχηγού είναι «μια διαδικασία, που απευθύνεται σε Νεοδημοκράτες». Παρά ταύτα είπε ότι ο ίδιος παραιτήθηκε αν και είχε καμία ευθύνη για το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, εκφράζοντας την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έθεσαν τέτοιο ζήτημα οι ανθυποψήφιοι του.

Άδωνις: «Ο Τσίπρας πίσω από την προβοκάτσια»

Για προβοκάτσια πίσω από την οποία θα μπορούσε να βρίσκεται και… ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί αποχώρησής του από την κούρσα διαδοχής. «Εγώ από την αρχή είδα αυτή τη διαδικασία σαν μια μεγάλη γιορτή, μπήκα με μεγάλο ενθουσιασμό και παρά τις προβλέψεις είμαι εδώ» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο προβοκάτορας που καταγγέλλει, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «μπορεί να είναι και ο κ. Τσίπρας». Και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνω ότι δεν με θέλετε κύριε Τσίπρα, αλλά θα με λουστείτε».

Επιμένοντας ότι θα μείνει ως το τέλος στη μάχη για την διεκδίκηση της ηγεσίας, έδωσε στη δημοσιότητα το πυκνό πρόγραμμα των περιοδειών του γι΄ αυτό το τριήμερο, που ξεκινά την Παρασκευή από τη Νεμέα, συνεχίζεται το Σάββατο στη Μακεδονία με επισκέψεις σε Αριδαία, Γιαννιτσά, Δράμα και Ονειρούπολη και ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Θράκη με επισκέψεις σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη για να επιστρέψει κατόπιν στη Θεσσαλονίκη.

Κυριάκος: «Θέλω να εκφράσω την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και κοιμάται αργά»

Την εκτίμηση ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, διατύπωσε σε συνεντεύξεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι θα είναι ο ίδιος σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις. «Το όραμά μου για τη Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Θέλω να εκφράσω την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και κοιμάται αργά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το να λέμε ότι έχουμε εύκολες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών είναι ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι έχει έναν μαγικό τρόπο να μην κοπούν συντάξεις όταν άλλα έχει ψηφίσει στον Προϋπολογισμό», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να ψηφίσει στις 20 Δεκεμβρίου, κάνοντας, όπως είπε, «μια μικρή επένδυση στο μέλλον όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά όλης της χώρας».

Στην Κρήτη ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Με περιοδεία στην Κρήτη, συνεχίζει την προεκλογική του καμπάνια ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε συνεντεύξεις του άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, ενώ παρουσίασε και το πρόγραμμά του για την Οικονομία.

Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος που αφορά  στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, περιλαμβάνει μέτρα για:

*Δικαιότερο φορολογικό σύστημα, που θα συμβάλλει στην υλοποίηση των δημοσιονομικών στόχων, αλλά και στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των επενδύσεων.
*Αποτελεσματική φορολογική διοίκηση, με καλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς και απλοποίηση των διαδικασιών επίλυσης συμβιβασμού ανάμεσα στο δημόσιο και τους φορολογούμενους.
*Περιορισμός της φοροδιαφυγής.
Ο δεύτερος πυλώνας για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων πειλαμβάνει:
*Μείωση της γραφειοκρατίας, μέσα από προσεκτική μελέτη των υφιστάμενων δομών και διαδικασιών.
*Κλείσιμο οργανισμών που υπολειτουργούν και μεταφορά προσωπικού σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες.
*Καθολική εφαρμογή των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη, διαρκής επιμόρφωση των στελεχών και αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΕΠ.
Στον πυλώνα, τρίτον, της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αναφέρονται μέτρα όπως:
*Αξιοποίηση ακινήτων που έχει στην κατοχή του το Ελληνικό Δημόσιο, με κριτήρια όχι μόνο το ύψος του τιμήματος, αλλά και το ύψος της επένδυσης που θα πραγματοποιηθεί και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
*Αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων και κρατικών κτιρίων για τη στέγαση δημοσίων φορέων και υπηρεσιών.
*Αξιοποίηση κρατικών κτιρίων μέσα από την ενοικίαση τους σε ιδιώτες.

Απάντηση