(Θα μας κανουν να πάμε )Τουρκία: Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 30% ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου

Στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνονται και δάνεια με μηδενικό επιτόκιο για νέους επιχειρηματίες και κατάργηση του ΦΠΑ για λιπάσματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει κατά 30% τον κατώτατο μισθό στην Τουρκια ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παράλληλα ανακοίνωσε μέτρα ελάφρυνσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου, όπως είπε, η κυβέρνηση να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να εφαρμόσουν την αύξηση αυτή.

Με την αύξηση αυτή ο κατώτατος μισθός στη γείτονα θα αυξηθεί από τα 313 ευρώ στα 407 ευρώ.

«Θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα για να στηρίξουμε τους νέους επιχειρηματίες» είπε ο Νταβούτογλου μιλώντας για ένα χρηματοδοτικό πακέτο μέσω του οποίου θα χορηγούνται με μηδενικό επιτόκιο επιτόκια ύψους έως 31.000 ευρώ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα μηδενιστεί ο ΦΠΑ σε τροφές κτηνοτρόφων και λιπάσματα. «Θα υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε στους νέους, τις γυναίκες, τους αγρότες, τους εργάτες και όλους τους πολίτες μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Έχουμε δώσει υποσχέσεις στο λαό και ήρθε η ώρα να τις κάνουμε πραγματικότητα» κατέληξε ο Νταβούτογλου στην ανακοίνωσή του.

Απάντηση