Τον… Αλέκο κάνουν για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων στην πλατεία Βάθη

«Δική μου δουλειά ήταν οι ενισχύσεις να μπουν στο ακέραιο στους τραπεζικούς λογαριασμούς… (μπήκαν;) για θέματα υποχρεώσεων των αγροτών προς τρίτους δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω»

Να προχωρήσουν σε ενστάσεις από βδομάδα προέτρεψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όσους διαφωνούν με τα δικαιώματα

Μ’ αυτή την ευθυτενή κατά τα λοιπά δήλωση, στη διάρκεια συνέντευξης στους αγροτικούς συντάκτες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τη μια ξέχασε αυτό που έλεγε στις 27 Νοεμβρίου στη Βουλή, ότι δηλαδή «δεν πρόκειται να γίνει καμία παρακράτηση για ασφαλιστικές ή φορολογικές τους οφειλές» κι από την άλλη προσπάθησε να παρακάμψει τα εγκληματικά λάθη και τις παραλήψεις που αφήνουν εκτός συστήματος ενισχύσεων και απλήρωτους χιλιάδες αγρότες, τους οποίους τόσο ο Βαγγέλης Αποστόλου, όσο και ο Αντώνης Μωϋσίδης κάλεσαν, να υποβάλλουν ενστάσεις, από την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, με τις διαμαρτυρίες των αγροτών να πληθαίνουν όσο περνούν οι μέρες και τις κατάφορες αδικίες με δικαιώματα και πληρωμές να μην έχουν τέλος, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ… δεν τρέχει κάστανο.

Στη ειδική συνέντευξη τύπου επί του θέματος των πληρωμών που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ  Αντώνης Μωυσίδης, ούτε λίγο ούτε πολύ μας έδωσαν να καταλάβουμε πάνω κάτω ότι με τις πληρωμές της Δευτέρας ολοκλήρωσαν έναν άθλο και αν υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις με μικροπροβλήματα οι υπηρεσίες είναι εκεί να τις αντιμετωπίσουν. «Είμαστε περήφανοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσίδης «που καταφέραμε να εκδώσουμε προσωρινά δικαιώματα και να πληρώσουμε την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Καμιά χώρα δεν κατάφερε να κάνει κάτι ανάλογο».

Δεν ξέρω τίποτα για τους συμψηφισμούς

Όπως ακριβώς στην περίπτωση των ανακτήσεων ενισχύσεων από αγρότες, ανέκρουσε πρύμναν και για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τις πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο τονίζοντας επί λέξει πως: «Η δήλωσή μου στη βουλή για το θέμα, ήταν πως στους λογαριασμούς των παραγωγών, εμείς ως υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ είμαστε υπεύθυνοι να καταθέσουμε ατόφια τα ποσά».

Από κει και πέρα, συνέχισε ο Βαγγέλης Αποστόλου, για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΓΑ, τράπεζες κ.λπ. δεν είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε εμείς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ίδιος και ως αντιπολιτευόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως δεν θα μπει χέρι σε λογαριασμό των παραγωγών.

Άλλα έλεγε στις 27 Νοεμβρίου

Στο ακέραιο θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά που τους αναλογούν από τις ενισχυτικές αποζημιώσεις, διαβεβαίωνε ο ίδιος στις 27 Νοεμβρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία παρακράτηση για ασφαλιστικές ή φορολογικές τους οφειλές.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ύπαιθρο θα γίνουν πληρωμές συνολικού ύψους 1,2 δισ.-1,3 δισ. ευρώ.

Μέσα στο Δεκέμβρη πληρωμές εξισωτικής

Διαβεβαιώσεις ότι κανονικά και με βάση το άτυπο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου θα προχωρήσουν πληρωμές εξισωτικής παλιότερων ετών, παρέσχε εξάλλου ο Βαγγέλης Αποστόλου, υπολογίζοντας το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στα 200 εκατ. ευρώ.

Απάντηση