5 αλήθειες που όλοι οι μπαμπάδες πρέπει να πουν στις κόρες τους

Εκτός από τις μεγάλες αλήθειες που αφορούν το μέλλον των παιδιών μας, την ασφάλεια τους, ή τις επιλογές στη ζωή τους, το σεξ, το κάπνισμα, το Διαδίκτυο, υπάρχουν και αυτά τα μικρά και καθημερινά πράγματα που όλοι οι γονείς θα πρέπει να λένε στα παιδιά τους. Ο Ian McCullough blogger και  πατέρας μια κόρης μοιράζεται μαζί μας 5 μεγάλες αλήθειες  που κάθε μπαμπάς θα πρέπει να μάθει στην κόρη του.
1. Είσαι όμορφη, εσωτερικά αλλά και εξωτερικά
Και βέβαια αυτό δε σημαίνει μόνο, «είσαι όμορφη για μένα». Σημαίνει: «Είσαι όμορφη, αγαπητή και καλή για όλους». Και αν κάποιος αμφισβητήσει αυτήν την ομορφιά, τότε εκείνος είναι λάθος!

2. Σε αγαπώ πάντα, ότι και αν σου τύχει αλλά και ανεξάρτητα αν κάποιες φορές δείχνω θυμωμένος ή λυπημένος μαζί σου
Ίσως να ακούγεται σαν στερεότυπο αλλά το «σ’ αγαπώ», είναι μια φράση που κάθε παιδί θέλει ν’ ακούει πάντα. Αν το ακούει μάλιστα συχνά, τότε θα πειστεί ότι αξίζει πάντα ν’ αγαπιέται!

3. Οι αγκαλιές σου και τα φιλιά σου ανήκουν μόνο σε σένα, και μόνο από σένα εξαρτάται αν θα τα δίνεις ή όχι!
Είναι εκπληκτικό το όσο οι άνθρωποι διεκδικούν την αποδοχή των άλλων, το πόσο θέλουν ν’ αγαπιούνται. Και οι γυναίκες ακόμη περισσότερο κάποιες φορές. Γι’ αυτό, αυτό που είναι σημαντικό να ξέρουν είναι το πότε και σε ποιόν μπορούν να δώσουν την αγάπη τους. Γιατί έτσι κι αλλιώς την αγάπη μας δεν την αξίζουν όλοι πάντα!

4. Αυτά τα πράγματα μου αρέσει να κάνω και αν θέλεις μπορείς να το μοιραστείς μαζί μου

Συχνά οι μπαμπάδες διαχωρίζουν κάποιες δραστηριότητες που μπορούν να μοιραστούν με το παιδί τους ανάλογα με το φύλο του. Για παράδειγμα με τα αγόρια μας δένουν κοινές δραστηριότητες όπως τα αθλήματα ή η λατρεία μας για τα αυτοκίνητα. Κάποιες φορές όμως και οι κόρες μας μπορεί να δείξουν ενδιαφέρον για κάποια«αγορίστικα» πράγματα. Γιατί να τις αποτρέψουμε;

5. Δεν είναι σωστό να χτυπάμε, να κλωτσάμε, ή να δαγκώνουμε…Εκτός από κάποιες φορές που είναι απαραίτητο να χτυπάμε, να κλωτσάμε, ή να δαγκώνουμε…
Εννοείται πώς σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να ασκούν βία. Ωστόσο επειδή τα αγόρια είναι από φύση τους πιο επιθετικά, οπότε και υπερασπίζονται πιο εύκολα τους εαυτούς τους, δε θα ήταν κακό να ενθαρρύνουμε και τις κόρες μας να «προετοιμαστούν» για μια πιθανή αντιπαράθεση. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να τις παροτρύνουμε να ακολουθήσουν μια πολεμική τέχνη, για να μάθουν να αμύνονται σωστά. Οι πολεμικές τέχνες άλλωστε δεν ενδυναμώνουν μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό!

 

Απάντηση