Γαλλικό τόστ γεμιστό με νουτέλα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
  • 10 κ.σ. nutella
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 240 ml. γάλα
  • 60 ml. κρέμα γάλακτος
  • 5 αβγά
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 6 άτομα

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε τις μισές με τη nutella και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Στο μεταξύ βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και το αφήνουμε και αυτό να κάψει.

Παίρνουμε κάθε τόστ και το βυθίζουμε στο μίγμα των αυγών. Τηγανίζουμε το τόστ άμεσως μέχρι να πάρει χρώμα και απο τις 2 πλευρές.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και λίγες φράουλες ή μπανάνες.

 

Απάντηση