Φτιάξτε έναν Ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Πολυέλαιο!

 

Χρησιμοποιήστε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σας… αλλιώς και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με έναν πρωτότυπο πράσινο πολυέλαιo.

Κι όμως το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σας διαθέτει παραπάνω από μία χρήσεις! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να φτιάξετε έναν πραγματικά ιδιαίτερο και οικολογικό πολυέλαιο. Σας προτείνουμε να τον τοποθετήσετε στην τραπεζαρία σας ή στην είσοδο του σπιτιού σας για να τραβήξετε τα βλέμματα όλων και να βάλετε τους καλεσμένους σας στο πνεύμα των γιορτών. Για πιο πλούσιο οπτικό αποτέλεσμα, προτιμήστε στεφάνια από φύλλα κέδρου ή πεύκου.

Τι θα χρειαστείτε

 • Ένα στρογγυλό στεφάνι με διάμετρο 40 εκατοστά
 • Ένα στρογγυλό στεφάνι με διάμετρο 55-60 εκατοστά
 • 30 μέτρα κόκκινη σατέν κορδέλα (με πλάτος 5 εκ.)
 • Ψαλίδι
 • 1 γάντζο στήριξης για το ταβάνι
 1. Κόψτε ένα κομμάτι κορδέλας μήκους 4,5 μέτρων. Κρατήστε το μικρό στεφάνι με την συρμάτινη επιφάνεια του να «κοιτά» προς τα πάνω και περάστε την κορδέλα ανάμεσα από τα κλαδιά και τον σκελετό του. Δέστε τις άκρες τις κορδέλας που ακουμπούν στο στεφάνι με έναν σταθερό κόμπο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με δύο κορδέλες αντίστοιχου μήκους, φροντίζοντας να τις κατανείμετε σε ίσα διαστήματα γύρω από το στεφάνι.
 2. Συγκεντρώστε τις ελεύθερες άκρες από τις κορδέλες και δέστε τις κόμπο σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου από το κέντρο του στεφανιού.
 3. Επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με το μικρό στεφάνι, περάστε 3 κομμάτια κορδέλα μήκους 3,5 μέτρων από το μεγάλο στεφάνι.
 4. Τοποθετήστε το μεγάλο στεφάνι πάνω από το μικρό και προσπαθήσετε να ευθυγραμμίσετε τις κορδέλες των δύο στεφανιών. Στη συνέχεια, δέστε τις ελεύθερες άκρες από τις κορδέλες με έναν γερό κόμπο περίπου 50 εκατοστά πάνω από το μεγάλο στεφάνι. Στη συνέχεια, κόψτε τα κομμάτια που τυχόν περισσεύουν για να δώσετε στον πολυέλαιό σας ένα πιο ραφιναρισμένο look.
 5. Βιδώστε τον γάντζο στο ταβάνι σας και κρεμάστε τον πολυέλαιο σας από την κορυφή του μεγάλου κόμπου που έχετε κάνει.
 6. Χρησιμοποιήστε την κορδέλα που έχει απομείνει για να φτιάξετε 6 μεγάλους φιόγκους. Στολίστε τους, στερεώνοντάς τους πάνω στις κορδέλες που κρέμονται κάθετα από τα στεφάνια σας. Μη διστάσετε να κόψετε τις άκρες των φιόγκων σας, εφόσον είναι πολύ μακριές, για να μην αποσπούν τα βλέμματα από τον πολυέλαιό σας.

Πείτε «ναι» στην πουά κορδέλα για ένα vintage αποτέλεσμα.

Comment here