ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ – ΗΠΑ! Πούτιν και Ομπάμα «τελειώνουν» Ερντογάν και Τουρκία!

Μυστική συμφωνία μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων στη Συρία, στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές, ισχυρίζονται ότι υπάρχει καλά ενημερωμένες πηγές στα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά θέματα, που μίλησαν στο TRIBUNE με τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, Ομπάμα και Πούτιν έχουν «μοιράσει» τον πόλεμο στη Συρία, ενώ έχουν συμφωνήσει και σε ποια θα είναι η πολιτική λύση που θα ακολουθήσει στη χώρα, μετά την ήττα όχι μόνο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αλλά και της Αλ Κάιντα και των υπολοίπωντζιχαντιστικών συμμοριών που χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Οι Αμερικανοί, δίχως να το παραδέχονται, έχουν συνειδητοποιήσει ότι εξαπατήθηκαν από τους«συμμάχους» τους Τούρκους, Σαουδάραβες και Καταριανούς, οι οποίοι ενώ τους διαβεβαίωναν ότι υποστήριζαν και εξόπλιζαν τη «μετριοπαθή» αντιπολίτευση, όπως αποδείχτηκε στην πραγματικότητα έδιναν όπλα και παρείχαν εκπαίδευση σε τζιχαντιστές οργανώσεων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα και στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στην πραγματικότητα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία ενώ υποκρίνονταν ότι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Δύσης, στην πραγματικότητα προωθούσαν τις δικές τους ατζέντες στη Μέση Ανατολή και υλοποιούσαν σχεδιασμούς που απέχουν παρασάγγες από τα σχέδια και τα συμφέροντα της Δύσης.

Όταν οι ΗΠΑ βεβαιώθηκαν πλήρως για την προδοσία Ερντογάν, στράφηκαν προς τους Κούρδους της Συρίας και τους συνέστησαν να ιδρύσουν τις λεγόμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία με κορμό τους Κούρδους και συμμετέχοντες σε αυτή Άραβες δημοκρατικούς και Ασσύριους χριστιανούς.

Οι Αμερικανοί για να μην φαίνεται ότι εξοπλίζουν απευθείας τους Κούρδους, εξοπλίζουν τις SDF, οι οποίες πλέον είναι οι μόνες μετριοπαθείς δυνάμεις της αντιπολίτευσης που αναγνωρίζονται από την Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα ο Πούτιν ανέλαβε να βομβαρδίσει τους τουρκόφιλους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές τηςΑλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που βρίσκονται στη βορειοδυτική Συρία, τους οποίους οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να βομβαρδίσουν για να μην διαλύσουν στην παρούσα φάση εντελώς τις ήδη δύσκολες σχέσεις τους με την Τουρκία.

Οι Ρώσοι έχουν αναλάβει να βομβαρδίζουν στη Συρία ό,τι βρίσκεται δυτικά του Ευφράτη ποταμού και οι Αμερικανοί ό,τι βρίσκεται ανατολικά.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι χτυπάνε τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστές των οργανώσεων Μέτωπο Αλ Νούσρα (όπως ονομάζεται ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία) και τις οργανώσεις του ισλαμιστικού «μετριοπαθούς» Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα. Κοντά σε αυτούς βομβαρδίζουν και τις υπόλοιπες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις που είναι φίλα προσκείμενες στην Αλ Κάιντα, στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν ανατολικά του Ευφράτη, δηλαδή μόνο το Ισλαμικό Κράτος, σε συντονισμό με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Όλοι μαζί, δηλαδή Αμερικανοί, Ρώσοι, Γάλλοι, και οι υπόλοιποι σύμμαχοι, χτυπάνε τη Ράκα, την πόλη της κεντρικής Συρίας που το Ισλαμικό Κράτος έχει ανακηρύξει πρωτεύουσά του.

Οι ίδιες πηγές μάς εκμυστηρεύτηκαν ότι οι Αμερικανοί ήδη έχουν «τιμωρήσει» την Τουρκία μην επιτρέποντας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στη βορειοδυτική Συρία, δηλαδή στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χαλέπι και Λαττάκεια, που ήθελε να τις προσαρτήσει ως ισλαμιστικό «προτεκτοράτο» στην Τουρκία.

Ωστόσο, επειδή ο σουλτάνος δεν κάθεται καλά και συνεχώς δημιουργεί προβλήματα, όπως με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αλλά και την εισβολή στο βόρειο Ιράκ, Αμερικανοί και Ρώσοι τον έχουν στα υπόψιν για αργότερα.

«Πολλοί νομίζουν ότι ο Ομπάμα στήριξε τον Ερντογάν στην κρίση με τη Ρωσία», μας είπαν χαρακτηριστικά, «αλλά για ποια στήριξη αλήθεια μιλάμε, όταν οι ίδιοι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Κούρδους; Εάν πραγματικά ήταν με το μέρος της Τουρκίας, οι Κούρδοι δεν θα λάμβαναν βοήθεια ούτε μια αμερικανική σφαίρα και οι Αμερικανοί θα επέτρεπαν στον Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία και να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

«Η Τουρκία είναι ήδη η μεγάλη χαμένη. Μετά από πέντε χρόνια εμπλοκής της στον πόλεμο στη Συρία δεν κερδίζει τίποτα. Την βάζουν στην άκρη. Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι της πόσο μεγάλη χαμένη θα είναι. Δηλαδή, το σενάριο διχοτόμησής της, με τη δημιουργία κουρδικού κράτους, παραμένει ενεργό και εάν ο Ερντογάν συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως «υπερδύναμη», τότε οι δύο πραγματικές υπερδυνάμεις έχουν τη βούληση να τελειώνουν μια για πάντα με το τουρκικό πρόβλημα», μας είπαν χαρακτηριστικά.

press-news.gr

Απάντηση