Όλα έτοιμα για τον 4ο Φιλίππειο Δρόμο στη Βέροια

Με συμμετοχές που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και με δύο καινοτόμες δράσεις, θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ο 4ος Φιλίππειος Δρόμος που συνδιοργανώνουν ο αθλητικός φορέας ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας.

Το πρωί της Τρίτης (8/12) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Βέροιας, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, τον Πρόεδρο του ΚΑΠΑ Θεόφιλο Κορωνά και από τον Γραμματέα του Συλλόγου Δρομέων Γιάννη Καραγιάννη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον 4ο Φιλίππειο Δρόμο.

«Η περσινή διοργάνωση πήγε καλά γιατί είχε 700 συμμετοχές. Όπως με ενημέρωσε ο Γιάννης Καραγιάννης, φέτος θα είναι περισσότερες, εκτιμούμε στα 800 και πλέον άτομα, και αυτό σημαίνει ότι αυτός ο δρόμος έχει απήχηση, σωστή οργάνωση τόσο από το ΚΑΠΑ, όσο και από πλευράς των παιδιών που βοηθάνε, όπως επίσης και από την τροχαία και από τους εθελοντές. Χωρίς τους εθελοντές θα υπολοιπόμεθα αρκετά στο οργανωτικό κομμάτι» τόνισε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και επισήμανε πως «τι πιο ευχάριστο για έναν δήμαρχο να βλέπει ότι μια οργάνωση στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος προχωράει προς τα εμπρός, μεγαλώνει και θέλω να πιστεύω ότι προσφέρει στην πόλη παραπάνω πράγματα κάθε χρονιά. Είμαστε εδώ για να την υποστηρίζουμε».

Στην συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ και Αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, ο οποίος τόνισε ότι «θεωρώ πως ο Φιλίππειος Δρόμος είναι μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που διοργανώνουμε στην πόλη. Και αν λάβουμε ως κριτήριο ότι έρχεται πολύς ξένος κόσμος και από άλλες πόλεις, θεωρώ ότι μαζί με τον Βριλλητό, είναι οι δύο κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά περιέχουν και τουριστικό χαρακτήρα».

Επίσης ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ είπε ότι «απ΄ ότι φαίνεται θα είναι ακόμα μια πετυχημένη διοργάνωση καθώς οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο. Να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τους εθελοντές, τον Σύλλογο Δρομέων, το τμήμα στίβου του Φιλίππου, το προσωπικό του Δήμου και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Αυτή η διοργάνωση ξεκίνησε με ένα πολύ έντονο κοινωνικό χαρακτήρα διότι ο πρώτος Φιλίππειος Δρόμος είχε παράλληλες κοινωνικές δράσεις με τις οποίες μαζεύονταν τρόφιμα και δίνονταν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το ευτυχές είναι ότι αυτό συνεχίζεται διότι κάποια από τα έσοδα του δρόμου αυτού, θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για την διοργάνωση του Φιλίππειου Δρόμου.
Όπως ανέφερε ο Γιάννης Καραγιάννης «η ομάδα δρομέων με την πραγματική βοήθεια του Αθλητικού τμήματος του Δήμου Βέροιας Κ.Α.Π.Α και τον Δήμο Βέροιας που πάντοτε ανταποκρίνεται και δραστηριοποιείτε στο χώρο του Αθλητισμού, ξεκίνησε μια προσπάθεια τον Δεκέμβρη του 2012 με την διοργάνωση του 1ου Φιλίππειου δρόμου απόστασης 14600m συμμετέχοντας 480 δρομείς εκ των οποίων οι 60 ήταν Βεροιώτες. Το 2013 στον 2ο Φιλίππειο δρόμο το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν ακόμη μεγαλύτερο αφού συμμετείχαν 560 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 80 Βεροιώτες. Το 2014 συμμετείχαν 750 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 128 Βεροιώτες. Φέτος η μικρή αυτή ομάδα των δρομέων απέκτησε οντότητα με την επωνυμία Σύλλογος δρομέων Βέροιας που ξεπερνάει μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια τα 150 μέλη. Σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Α. αποφασίστηκε ο Φιλίππειος δρόμος να γίνει πλέον θεσμός. Έτσι ξεκίνησε πριν από δύο μήνες ο προγραμματισμός του 4ου Φιλίππειου δρόμου. Η φετινή πρόβλεψη βάση των δηλώσεων συμμετοχής έχει φτάσει τους 1000 δρομείς και αναμένεται να αγωνισθούν τουλάχιστον 850 εκ των οποίων 180 Βεροιώτες.. Αποτέλεσμα ο αγώνας αυτός να καθιερωθεί και να μπει στο ετήσιο Καλεντάρι των Λαϊκών δρόμων προσφέροντας την ευχάριστη αίσθηση στον δρομέα κάθε δεύτερη εβδομάδα του Δεκέμβρη».

Με δύο καινοτομίες

Ο 4ος Φιλίππειος Δρόμος θα περιλαμβάνει και δύο καινοτομίες. Εκτός από τα 14.6 χιλιόμετρα που θα διανύσουν οι δρομείς από τη Βεργίνα μέχρι τον τερματισμό στο Δημαρχείο της Βέροιας, για πρώτη φορά θα γίνει παράλληλα και ένας αγώνας 1.000 μέτρων με αφετηρία την οδό Πιερίων, (στο ύψος του βενζινάδικου Καραβασιλειάδη) και τερματισμό στο Δημαρχείο. Στον αγώνα αυτό θα συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών Σχολείων και η εκκίνηση θα γίνει ταυτόχρονα με την μεγάλο αγώνα, δηλαδή στις 10.30 το πρωί.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Νίκος Κελεπούρης, «σε συνεργασία που είχαμε με τους Διευθυντές των Σχολείων, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει συμμετοχή μαθητών περί τους 200. Επίσης θα συμμετέχουν και παιδιά με ειδικές ανάγκες, από σημεία ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Η δεύτερη καινοτομία θα είναι η συμμετοχή 20 τυμπανιστών, 300μ πριν τον τερματισμό (κοντά στην Ελιά) που θα ηχούν σε έντονους ρυθμούς παροτρύνοντας και ενθαρρύνοντας τους διαγωνιζόμενους. Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε διεθνείς λαϊκούς δρόμους, αλλά πρώτη φορά στην Ελληνική Περιφέρεια.

Πηγή:.inveria.gr

Απάντηση