Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο – Λίγα ‘γαλλικά’ και κατά τα άλλα, ζητήματα διαχείρισης (βίντεο)

Με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη, πέντε έκτακτα και το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα προ ημερήσιας, συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Η συνεδρίαση διανθίστηκε δυο φορές με μικροεντάσεις. Την πρώτη στην κριτική που άσκησε ο Γιώργος Μελιόπουλος για τον τρόπο τοποθέτησης του ‘αντάρτη” στο πάρκο Εληας, το γνωστό μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, δίνοντας πολιτικές προεκτάσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Λίγο αργότερα Τραπεζανλής και Μαρκούλης αντήλλαξαν μερικά “γαλλικά”, με τον Πρόεδρο του Σώματος, τον Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου να επιχειρεί να λειτουργήσει σαν ειρηνοποιός, κάνοντας έκκληση στη σωστή εικόνα που πρέπει να έχουν οι συνεδριάσεις.

Κατά τα άλλα αναδείχθηκε ακόμη μια φορά ο ρόλος στον οποίο έχει περιορίσει η κεντρική διοίκηση την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επαφές και αιτήματα στα υπουργεία για ένταξη έργων στα διάφορα προγράμματα που “τρέχουν” και ως παρήγορο, η δέσμευση του κ. Κουρουμπλή πως “ό,τι λέι θα γίνει και δεν πρόκειται να γίνει καραγκιόζης”, σε ό,τι αφορά τα κονδύλια που οφείλει η κεντρική διοίκηση. Σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου αναμένεται η πρώτη δόση. Η δεύτερη θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Τάδε έφη Κουρουμπλής και τα λεγόμενά του στην ΚΕΔΕ τα μετέφερε αυτούσια ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιατζίδης, κατά την ενημέρωση του Σώματος.

Το συνολικό πρόγραμμα των υπό ένταξη έργων από πλευράς Δήμου φτάνει το 1.000.000 ευρώ και αφορά αναπλάσεις πλατειών και κτηρίων.

Αντίθετα το περίφημο κολυμβητήριο, δίπλα στο ΔΑΚ “Δ. Βικέλας”, αναμένεται να ολοκληρώσει τη φιλόδοξη πορεία του με ένα μεγαλόπρεπο πρόγραμμα χωματουργικού χαρακτήρα!!!
Για την αποπεράτωσή του χρειάζονται 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όλος ο προϋπολογισμός της ΓΓΑ, για όλη την Ελλάδα είναι 10 εκατομμύρια ευρώ… Γεγονός που καθιστά αδύνατη κάθε σκέψη, οπότε εκείνο που απομένει είναι μια γενναία χωματουργική επιχείρηση ώστε στο σημείο που χάσκει ο τεράστιος λάκκος, να γεμίσει με χώμα και να φυτρώσουν χορταράκια… Όσο για τις δαπάνες που έγιναν μέχρι τώρα… Εντάξει, δεν είναι ούτε τα πρώτα, ούτε τα τελευταία πεταμένα λεφτά… Λεφτά υπάρχουν!!!

Στην πρόοδο της συζήτησης επί των άλλων θεμάτων, προέκυψε νέος κύκλος διερεύνησης του τρόπου που θα πληρωθούν κάποτε οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου. όσο για τη γυναίκα που εδώ και καιρό κοιμάται στο πεζούλι, απέναντι από τον Αγ. Αντώνιο, εκφράστηκε ενδιαφέρον. Όλως συμπτωματικά, μετά από κάποια δημοσιεύματα που μας εξέθεταν συνολικά σαν κοινωνία…

Για το θέμα θα ζητηθεί δικαστική συνδρομή…

Όσο για τη νομική συνδρομή που αφειδώς παρέχεται σε πρώην αιρετούς και αιρετές, σε δικαστικές διαμάχες που έχουν ανοίξει, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Ασλάνογλου με πολύ εύσχημο τρόπο παρέπεμψε το ζήτημα στην κατηγορηματική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου. Προφανώς θα υπάρξει και συνέχεια…

Στα έκτακτα θέματα διχογνωμία και διαφορετικές απόψεις εκφράστηκαν στον τρόπο της κατανομής των κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.

Στα άλλα θέματα, το κυρίαρχο που αναδείχθηκε, για ακόμη μια φορά, ήταν η αμηχανία του Δήμου σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση του παλιού δικαστικού μεγάρου. Το θέλει και ως κατοχή, το διεκδικεί και κατά χρήση… Είτε δωρεάν, είτε με λογικό τίμημα…. Για να το κάνει Μουσείο Εκπαίδευσης, αλλά μπορεί να γίνει και το “στρατηγείο” της τουριστικής ανάπτυξης.

Κατά τα άλλα το διεκδικούμε και ο Θεός βοηθός…

Για το Verianet.gr – Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης

Όλη η συνενεδρίαση στα βίντεο:

Βέροια Δημοτικό συμβούλιο 01 προ ημερήσιας

Απάντηση