Αυτά είναι τα Κόλπα που Πρέπει να Ξέρετε για να Φτιάξετε τα Καλύτερα Μελομακάρονα!

 

Τα μελομακάρονα είναι ένα άκρως ελληνικό παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό που έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Η Martha Stewart επιχείρησε να φτιάξει μελομακάρονα με τη βοήθεια της Ariana Huffington, η οποία είναι συγγραφέας και έχει ελληνικές ρίζες.

Η συνταγή Αρχικά οι δυο γυναίκες ανακάτεψαν 2 φλ. ελαιόλαδο, 1 φλ. μπράντι, 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και 1 φλ. (και κάτι) ζάχαρη. Σε διαφορετικό μπολ ανακάτεψαν αλεύρι, 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και 2 κ.σ. baking powder. Στο τέλος η Martha Stewart έριξε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα με το ελαιόλαδο, μέχρι που η ζύμη έγινε παχύρρευστη αλλά όχι πολύ σκληρή.

Στη συνέχεια η Martha Stewart και η Ariana Huffington άφησαν τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για λίγη ώρα και έφτιαξαν τα μελομακάρονα χρησιμοποιώντας κουτάλα για παγωτό, για να παίρνουν ομοιόμορφη ποσότητα ζύμης και να φτιάξουν πανομοιότυπα μελομακάρονα.

Το μυστικό για πεντανόστιμα μελομακάρονα βρίσκεται στο μέλωμα.

Έξτρα tip Για να κάνετε τα μελομακάρονά σας να έχουν το χαρακτηριστικό τρακτερωτό σχήμα, περάστε τη ζύμη πάνω από τον τρίφτη για τα τυριά.

Σιρόπι Φτιάξτε το σιρόπι ανακατεύοντας 2 φλ. μέλι, 2 φλ. ζάχαρη και 2 φλ. νερό. Αφήστε να βράσει με ένα κλωναράκι κανέλας και στη συνέχεια βουτήξτε το κάθε μελομακάρονο μέσα στο σιρόπι για 1 λεπτό. Βάλτε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και ρίξτε από πάνω τριμμένα καρύδια και κανέλα.

Απάντηση