Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – Φωτιές και «βροχή» από μολότοφ και πέτρες(video)

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σπασμένα αυτοκίνητα στην περιοχή – Πήγαν να κάψουν σούπερ μάρκετ και περίπτερο – Οι άγνωστοι συνέχισαν να ρίχνουν μολότοφ παρά την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο περιπτεράς να σβήσει τη φωτιά – Η αστυνομία απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης – Σε 15 προσαγωγές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι άνδρες των ΜΑΤ – 100 μολότοφ βρέθηκαν σε κρυψώνες στο Λόφο του Στρέφη

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στα Εξάρχεια, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας περίπου 3.000 αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, που ξεκίνησε στις 18:00, ομάδα περίπου 150 αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, ρίχνοντας μολότοφ, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν άμεσα στην περιοχή, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι «αύρες» της αστυνομίας. Οι άνδρες της αστυνομίας απαντούν στη ρίψη μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε 15 προσαγωγές.

Τα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Τοσίτσα, Τσαμαδού, Εφέσου, Σπυρίδωνος Τρικούπη και Στουρνάρη, κοντά στο Πολυτεχνείο. Οι αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να βάλουν φωτιά και σε σούπερ μάρκετ στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών έχουν στήσει οδοφράγματα και καίνε κυριολεκτικά τα πάντα, ρίχνοντας δεκάδες μολότοφ κατά των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, έριξαν μολότοφ σε περίπτερο επί της οδού Στουρνάρη, αλλά ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε, παρά το γεγονός ότι οι άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν το περίπτερο, ρίχνοντας μολότοφ αρκετές φορές.

Φωτιά από ρίψη μολότοφ πήρε και ένα μπαλκόνι στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, ωστόσο ευτυχώς αυτή έσβησε πολύ γρήγορα.

Φωτιά από μολότοφ στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας

Απάντηση