ΝΔ: Φοβούνται νέο φιάσκο επειδή δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση με τη Vodafone

Τα δύο μέρη δεν έχουν επισημοποιήσει τη μεταξύ τους συνεργασία με μια τυπική σύμβαση

Το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, όταν και κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέτυχε να διοργανώσει τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, στοιχειώνει ακόμη τη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, ενώ από χθες, Πέμπτη, θεωρούνταν δεδομένο ότι η ΝΔ έχει οριστικοποιήσει τη συμφωνία με την εταιρεία Vodafone για τη διοργάνωση των εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου και τον επαναληπτικό γύρο -αν χρειαστεί- στις 10 Ιανουαρίου, η αποψινή ανακοίνωση της ΚΕΦΕ, εμμέσως πλην σαφώς, λέει ότι τα δύο μέρη δεν έχουν επισημοποιήσει τη μεταξύ τους συνεργασία με μια τυπική σύμβαση. Αυτό σημαίνει ότι οι ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών δεν μπορούν να θεωρηθούν ακόμη «σφραγισμένες».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ αναφέρει ότι «ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του Κόμματος πως μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες στις οποίες προέβησαν, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε για συνεργασία στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, την εταιρεία Vodafone», Ωστόσο, όπως σημειώνει, «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αντίστοιχες της Vodafone, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης».

Το ζήτημα της διεξαγωγής των εκλογών της ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου παραμένει έτσι «ανοιχτό», αφού ακόμη δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, υπάρχουν και τεχνικά ζητήματα τα οποία αναμένεται να «κλείσουν» τη Δευτέρα.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που μένει «ανοιχτό» και αφορά στους χειριστές των τάμπλετ. Πιο αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό, η Vodafone έχει προτείνει στη ΝΔ να προσφέρει εκείνη τους χειριστές μέσω συνεργασίας με δύο εταιρείες, την ICAP και την Manpower. Ωστόσο, επειδή με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει αρκετά το κόστος για τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι μπορεί να διαθέσει εκείνη τα άτομα που χρειάζονται.

Απάντηση