Δίωξη στον Αλ. Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ο πρώην βουλευτής φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με αποτέλεσμα να του καταλογίζεται φοροδιαφυγή ύψους 440.000 ευρώ – Πρόκειται για την ίδια υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο, και είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μητρόπουλος να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου, προχώρησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, η δίωξη σε βάρος του κ. Μητρόπουλου ασκήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε στην εισαγγελία από την αρμόδια ΔΟΥ. Η αναφορά υποβλήθηκε στην εισαγγελία με αφορμή υπόθεση φοροδιαφυγής, η οποία φέρεται να έχει λάβει χώρα πριν από περίπου 16 χρόνια. Όπως καταγγέλθηκε ο κ. Μητρόπουλος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με αποτέλεσμα να του καταλογίζεται φοροδιαφυγή ύψους 440.000 ευρώ. Ωστόσο, με τις προσαυξήσεις το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου το διπλάσιο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. Από έλεγχο που διενεργήθηκε φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Πρόκειται για την ίδια υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο, και είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μητρόπουλος να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητρόπουλο, τόσο με δημόσιες παρεμβάσεις του όσο με στοιχεία που έχει καταθέσει στην αρμόδια ΔΟΥ αλλά και τα Διοικητικά Δικαστήρια, έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη».

Απάντηση Μητρόπουλου

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Μητρόπουλου

Σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα) η αναίρεση του Δημοσίου και η δική μου κατά της υπ’αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλλει η Δ’ ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπικά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 («νόμος Αλογοσκούφη») και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με το υπ’αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.

Εξάλλου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β’ Τμήμα), μετά από ερώτημα της κας Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην Γενικής Γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί.

Υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και προδοσία των οραμάτων του λαού μας δικαιολογώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας δεν θα ανεχθώ, έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνω.

Δηλώνω πως θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα.

Για το σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης και σπίλωσής μου, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών, έχω ενημερώσει σχετικά τον Μακαριότατο Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.

Καλώ τους κ.κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Νίκο Παρασκευόπουλο και Υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ.Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσουν στη δημοσιότητα τον χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος μου.

Καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προεχόντως ως νομικό και άνθρωπο, να με προστατεύσει.

Καθιστώ τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου.

Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Απάντηση