Πώς να διορθώσω το πολύ αλάτι στο φαγητό

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Μην αγχώνεστε. Συμβαίνει και στις καλύτερες κουζίνες. Φυσικά και δεν χρειάζεται να το πετάξετε. Υπάρχουν μερικά μυστικά που μπορούν να σας σώσουν! Ιδού 5 τρόποι για να το διορθώσετε.

Με πατάτα
Οι συμβουλές της γιαγιάς είναι πάντα οι πιο αποτελεσματικές. Το συγκεκριμένο κόλπο με την πατάτα λειτουργεί περισσότερο σε φαγητά κατσαρόλας και σούπες. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε μια ωμή πατάτα και τη ρίχνουμε μέσα στο φαγητό την ώρα που μαγειρεύεται. Θα τραβήξει αρκετά το αλάτι.
MODA-SPITI-ARTTABLE-DIORTHOSO-POLY-ALATI-FAGHTO2
Με ζάχαρη
Αν δεν έχουμε πατάτες, σε συνταγές που περιέχουν διάφορες σάλτσες μπορούμε να δοκιμάσουμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη ώστε να ισορροπήσει η γεύση. Με προσοχή όμως, να μην πέσει παραπάνω, γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ακόμη χειρότερο.

Με ξερό ψωμί
Τρίτη λύση: Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό ένα κομμάτι μπαγιάτικο, ξερό ψωμί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, το πετάμε και προσθέτουμε λίγο νερό. Με αυτό τον τρόπο, θα απορροφηθεί μεγάλη ποσότητα αλατιού.

Ξέπλυμα με νερό
Αυτή η λύση είναι αποτελεσματική για λαχανικά ή κρέας μαγειρεμένο στον ατμό. Τα βάζουμε σε ένα σκεύος, προσθέτουμε νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Τα λαχανικά θα βγουν λιγότερο τραγανά και το κρέας λιγότερο μαλακό, αλλά ίσως είναι προτιμότερο από ένα υπερβολικά αλατισμένο φαγητό.

Με φρούτα
Αν η συνταγή το επιτρέπει, μπορούμε να δοκιμάσουμε να προσθέσουμε λίγα φρούτα στο πιάτο. Θα το γλυκάνουν και θα ισορροπήσουν τη γεύση.

Απάντηση