12 λόγοι να συγχωρήσεις κάποιο μέλος της οικογένειάς σου

Είναι η οικογένεια σου. Οι άνθρωποί σου. Οι συγγενείς σου. Κι όμως κάποιες φορές, νιώθεις ότι σε πρόδωσαν, σε εκμεταλλεύτηκαν, σε πλήγωσαν. Υπάρχουν 12 λόγοι για να τους δώσεις τη συγχώρεση και να νιώσεις εσύ καλύτερα.

  1. Νιώθεις πολύ καλύτερα όταν δε νιώθεις κακία μέσα σου και όταν έχεις συγχωρήσει τους άλλους ανεξάρτητα από το τι έχει συμβεί.
  2. Νιώθεις λιγότερες τύψεις σε σχέση με όταν μπορεί να έχει παραδεχτεί το λάθος της η οικογένειά σου άλλα εσύ παραμένεις ανένδοτος. Η συγχώρεση θα σε κάνει να νιώσει αμέσως πιο ανάλαφρος.
  3. Διώχνεις την αρνητική ενέργεια και προχωράς μπροστά χωρίς να νιώθεις να σε τραβάει κάτι πίσω.
  4. Απελευθερώνεσαι από εγωισμούς. Όταν συγχωρείς, κάνεις πίσω το εγώ σου, γεγονός που σε βελτιώνει σαν άνθρωπο.
  5. Ανοίγεις το δρόμο για να συγχωρήσουν και δικά σου σφάλματα. Αν δεν συγχωρήσεις εσύ πώς περιμένεις να σε συγχωρήσουν και οι άλλοι;
  6. Προφυλάσσεις με αυτόν τον τρόπο τις σχέσεις σου με τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους, την ίδια σου την οικογένεια.
  7. Δίνεις στους άλλους μια δεύτερη ευκαιρία να επανορθώσουν και να δείξουν τι πραγματικά αισθάνονται για σένα. Λάθη όλοι μπορούν να κάνουν. Έχουν όμως και το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία.
  8. Δείχνεις στα παιδιά σου ότι το να συγχωρείς είναι πολύ σημαντικό και αποτελείς για εκείνα το παράδειγμα.
  9. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Ό,τι έγινε-έγινε. Δώσε τόπο στην οργή και κοίτα μόνο στο μέλλον.
  10. Θυμήσου πως ο καθένας κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Μπορεί η οικογένειά σου να πίστεψε πως όπως έπραξε ήταν το σωστό. Σύμφωνα πάντα με τα δικά της ιδανικά. Δεν έχουν όμως όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες απόψεις και δεν πράττουν το ίδιο. Συγχώρεσέ τους λοιπόν γιατί ό,τι έκαναν δεν το έκαναν με κακία.
  11. Θυμήσου τι καλό έχουν κάνει στη ζωή σου και μη στέκεσαι σε ένα ατυχές γεγονός. Σου έχουν προσφέρει πολλά σαν οικογένεια και δεν πρέπει να το παραβλέψεις.
  12. Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή και για να κρατάς κακίες και θυμό, ιδιαίτερα στους δικούς σου ανθρώπους.

 

Απάντηση