Αλεξιάδης: Δηλώστε τα χρήματα που έχετε στο σπίτι σας

Εντός του Δεκεμβρίου θα κατατεθούν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση χρημάτων που δεν προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις και το νομοσχέδιο για το περιουσιολόγιο, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως με το πρώτο νομοσχέδιο όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό θα πρέπει να τα δηλώσουν.
«Θα δώσουμε τη δυνατότητα να πάει ο καταθέτης, να κάνει μια φορολογική δήλωση και να τα νομιμοποιήσει αυτά τα χρήματα. Θα βγαίνει κάποιος φόρος και ανάλογα με το τι θα κάνει τα χρήματα αυτά, που δηλαδή θα τα επενδύσει ή όχι, ο φόρος θα μειώνεται», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι θα έρθει η διάταξη που θα λέει ότι όποιο περιουσιακό στοιχείο δεν έχει δηλωθεί, θα δεσμεύεται και θα ξεκινάει περιουσιακός έλεγχος».
Σε ό,τι αφορά στο περιουσιολόγιο, ο κ. Αλεξιάφης δήλωσε ότι θα αναρτηθεί στο Taxis μια φόρμα στην οποία οι φορολογούμενοι θα συμπληρώνουν στα τετραγωνίδια εάν έχουν χρήματα στο εξωτερικό, καταθέσεις, συμμετοχή σε εταιρείες, ομόλογα και οτιδήποτε άλλο.
«Στόχος μας είναι να έχουμε μια βάση δεδομένων. Φυσικά και δεν θα ασχοληθούμε με το δαχτυλίδι της γιαγιάς ή το χρυσό δόντι ή έργα τέχνης» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. «Τα χρήματα που έχει κάποιος στο σπίτι του και δεν έχει δηλώσει, θα χρειαστεί να τα δηλώσει εάν είναι από ένα μεγάλο ποσό και πάνω. Για παράδειγμα οι 10 ή οι 30 χιλιάδες ευρώ που μπορεί να έχει κάποιος στο σπίτι, δεν θα χρειαστεί να δηλωθούν», είπε.
– See more at: http://arouraios.gr/2015/12/alexiadhs-dhloste-ta-chrimata-pou-echete-sto-spiti-sas/#sthash.seSn01zW.dpuf

Απάντηση