ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για άλλα 16 στελέχη της FIFA

Ανάμεσά τους και οι Βραζιλιάνοι Τεσέιρα και Πόλο Ντελ Νέρο, αλλά και ο Σαλγέιρο από τη Γουατεμάλα

Η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς, προχώρησε σε στοιχειοθέτηση κατηγοριών σε άλλα 16 επίσημα μέλη της FIFA για διαφθορά. Για πέντε εξ αυτών θεωρείται πως αρκετά χρόνια…ήλεγχαν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ανάμεσά τους και οι Βραζιλιάνοι Τεσέιρα και Πόλο Ντελ Νέρο, αλλά και ο Σαλγέιρο από τη Γουατεμάλα. Η έρευνα του FBI έφερε στο φως σκοτεινά σημεία και «ξέπλυμα» που ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια! Τον Μάϊο το FBI διαπίστωσε πως οι δωροδοκίες που έγιναν ξεπερνούσαν τα 150 εκατ. δολαρία. Μάλιστα, ο Τεσέιρα φέρεται να παίρνει χρήματα μέχρι και από… δωρεές! Μετά από σειρά συλλήψεων είχε επιλέξει να κρυφτεί σε μία βίλα στο Μαϊάμι που είχε αγοράσει από την Άννα Κουρνίκοβα.

Ο Ντελ Νέρο έμεινε στην Ζυρίχη έως ότου γίνουν οι πρώτες συλλήψεις σε ξενοδοχείο. Μόλις έμαθε τι συνέβη… έτρεξε να πάρει το αεροπλάνο για την πατρίδα του. Τα ίδια ισχύουν και για τον Σαλγέιρο. Θυμίζουμε, πως σήμερα δύο αντιπρόεδροι της FIFA συνελήφθησαν στην Ζυρίχη. Και το ξεσκέπασμα συνεχίζεται… Τον Μάϊο το FBI είχε υποδείξει εννέα επίσημα μέλη ως βασικούς ύποπτους. Με τους 16 σήμερα φτάνουμε τους 23!

Πηγή: www.gazzetta.gr

Απάντηση