Υλικά
- 7 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 450 γρ μοσχαρίσιου φιλέτου, κομμένο σε λωρίδες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 μεγάλες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές λωρίδες
- 16 ψωμάκια κομμένα στη μέση
- 170 γρ τυρί Provolone, τριμμένο (περίπου 1 ½ κούπα)
Διαδικασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε τις 3 κ.σ. λάδι πάνω σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Γαρνίρετε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι, αυξήστε την φωτιά σε υψηλή και ψήστε το κρέας στο τηγάνι για 3 λεπτά, αναποδογυρίστε το και ψήστε το άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρετε το κρέας σε μια λεκάνη.
Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το υπολειπόμενο ¼ κούπας λάδι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και ψήστε σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Σε ένα ταψί τοποθετήστε το κάτω μέρος του κάθε ψωμιού. Καλύψτε το με το κρέας και τα λαχανικά, πασπαλίστε το τυρί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, για περίπου 6 λεπτά. Μεταφέρετε τα ψωμάκια σε μια πιατέλα και κλείστε τα από πάνω το με τα υπολειπόμενα ψωμάκια.
Απάντηση