Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη όταν κάνεις μανικιούρ στο σπίτι

Μήπως αυτά φταίνε που δεν πετυχαίνεις το αποτέλεσμα που θέλεις;

Beauté στο σπίτι; Μέσα. Πάντα είμαστε ανοιχτές σε τέτοιες προτάσεις και η αλήθεια είναι, πως μετά τις μάσκες για πρόσωπο και μαλλιά, το αγαπημένο μας είναι το μανικιούρ.
Μόνο που οι περισσότερες κάνουμε διάφορα λάθη σε αυτό. Για παράδειγμα, επιλέγουμε να το κάνουμε λίγο πριν κοιμηθούμε ή γενικότερα τις πλέον ακατάλληλες στιγμές (εξ’ου και οι φορές που καταλήγουμε να έχουμε νύχια που μοιάζουν με σκοροφαγωμένα ρούχα).
Παρακάτω θα βρεις 5 λάθη που κάνεις στο μανικιούρ σου και φυσικά τους τρόπους να επανορθώσεις.

1. Ξεκινάς να βάφεις τα νύχια σου χωρίς να τα έχεις καθαρίσει

Και δεν εννοούμε να τα έχεις πλύνει, αλλά να τα έχεις καθαρίσει καλά με ασετόν και βαμβάκι ώστε να έχεις μια καθαρή βάση. Ναι, ακόμη κι αν δεν ήταν βαμμένα πριν.

2. Κόβεις μόνη σου τα πετσάκια
Έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο ο τρόπος, αλλά και η συχνότητα που κόβεις τα πετσάκια σου. Γενικά πάντως, καλό θα ήταν να αφήνεις αυτή τη δουλειά σε κάποιον ειδικό, γιατί αν δεν είσαι εξοικειωμένη είναι πολύ εύκολο να κάνεις κάποια λάθος κίνηση και να τραυματιστείς.

3. Ξεχνάς να βάλεις βάση και top coat
Οκ, τις περισσότερες φορές ξεχνιέσαι ή απλώς δεν έχεις καθόλου χρόνο για να ασχοληθείς παραπάνω .Για ένα άψογο μανικιούρ όμως, χρειάζεται τόσο η βάση όσο και το top coat. Ταυτόχρονα, έτσι, βοηθάς τα νύχια σου να είναι πιο δυνατά και υγιή και το βερνίκι να διαρκεί περισσότερο.

https://lh4.googleusercontent.com/xZRTLlays01ak60tQ3HrXpj_lwAm0s7P7b2hU5VWXIvCMR4PMeptrE77bcjiVwp9vNmUUVJ75aF1J3rKNnXYYbz8sgGmjtN4NEXnGA1VCExjPXJfif6XQfIX8rSguucv9A

 

4. Χρησιμοποιείς λάθος τεχνική στο βάψιμο
Για να πετύχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλα τα νύχια, καλό είναι να ξεκινάς βάφοντας το νύχι πρώτα στο κέντρο, μετά στη δεξιά και τέλος στην αριστερή μεριά. Έτσι, το βερνίκι απλώνεται πιο σωστά και με την ίδια ποσότητα.

5. Δεν αφαιρείς σωστά το βερνίκι από τα νύχια σου
Σε περιπτώσεις όπως ημιμόνιμο μανικιούρ ή για βερνίκι με γκλίτερ, ο σωστός τρόπος να τα ξεβάφεις είναι να αφήνεις το βαμβάκι για λίγη ώρα πάνω στα νύχια σου αφού πρώτα το έχεις μουλιάσει σε ασετόν. Έτσι, το ασετόν απορροφάται καλύτερα και το βερνίκι αφαιρείται πιο εύκολα. Στο τέλος, χρησιμοποίησε μια τετράγωνη μαλακή λίμα ώστε να βγάλεις και το παραμικρό κομματάκι μανό που μπορεί να έχει απομείνει και είσαι έτοιμη!

Απάντηση