Μικρά tips για να δείχνεις πιο λαμπερή και ξεκούραστη

Τον τελευταίο καιρό είσαι πολύ κουρασμένη, το νιώθεις στο σώμα σου, το δείχνεις στο πρόσωπο, στο λένε οι φίλοι (και ας μην τους ρώτησες). Μέχρι όμως να ρυθμίσεις τα πράγματα και να βρεις χρόνο για ξεκούραση, μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες απλές συμβουλές για να πάρεις λίγο τα πάνω σου.

• Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό. Θυμήσου ότι εάν ο ύπνος είναι ο εχθρός της επιδερμίδας σου, το νερό είναι επιστήθιος φίλος. Πίνε όσο περισσότερο νερό μπορείς, αφού η καλή ενυδάτωση κάνει το δέρμα να δείχνει λαμπερό και ξεκούραστο.

• Μην ξεχνάς να κάνεις συστηματικά καθαρισμό και απολέπιση στο πρόσωπο, για να διώχνεις τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσεις τα σημάδια της κούρασης.

• Πρόσεχε την υγεία των ματιών σου. Τα μάτια είναι τα πρώτα σημάδια που μαρτυρούν την κούραση. Φρόντιζε να κάνεις συστηματικά ανακουφιστικές κομπρέσες και να μη μένεις ώρα με τους φακούς επαφής, αφού αφυδατώνουν τα μάτια.

• Εάν ο ύπνος δεν αρκεί για να σε ξεκουράσει, προτίμησε τουλάχιστον φαγητά με υδατάνθρακες και φυτικές ίνες που χαρίζουν ενέργεια στον οργανισμό.

• Όταν στο σώμα λείπει ύπνος, απελευθερώνει κορτιζόλη, μία ορμόνη που αυξάνει το άγχος. Προσπάθησε να βρεις τρόπους, όπως να παίρνεις βαθιές αναπνοές, περπάτημα ή διάβασμα για να αποβάλεις το άγχος από τη ζωή σου, που ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση.

 

Απάντηση