Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα

Παρά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων η Πόλη του Φωτός διατηρεί την πρωτοκαθεδρία και είναι η κορυφαία επιλογή των Ελλήνων για τις χριστουγεννιάτικές τους διακοπές.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει με βάση τις αναζητήσεις και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Travelplanet24, τα οποία πάντως βασίζονται και στο διάστημα πολύ πρίν το τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, αφού αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν την περίοδο 1.08.2015 – 27.11.2015 για την ταξιδιωτική περίοδο 21.12.2015-08.01.2016 σε σύγκριση με στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου το 2014.

Για ακόμη μια χρονιά, στους δημοφιλείς προορισμούς περιλαμβάνονται τρείς από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, η Ρώμη, το Μόναχο, το Λονδίνο, ενώ την έκπληξη κάνει η Νέα Υόρκη, η οποία συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στην πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών.

Οι κλασσικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί της Κεντρικής Ευρώπης, φέτος, βρίσκονται χαμηλότερα στην λίστα προτίμησης. Έτσι λιγότεροι ταξιδιώτες προτίμησαν φέτος, την Βουδαπέστη, καθώς βρίσκεται μόλις στην 6η θέση, και ακολουθούν η Πράγα, το Μιλάνο, η Βιέννη και το τοπ 10 των δημοφιλέστερων προορισμών, κλείνει με το Άμστερνταμ.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες προνόησαν και προγραμμάτισαν το ταξίδι τους κλείνοντας τα αεροπορικά τους εισιτήρια, για την περίοδο των Χριστουγέννων, από τις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή κατά μέσο όρο 70 ημέρες πριν ταξιδέψουν.

Η μέση τιμή του εισιτηρίου για την ταξιδιωτική περίοδο 21 Δεκεμβρίου με 8 Ιανουαρίου, είναι στα 263 ευρώ και παρουσιάζει μικρή αύξηση σε σχέση με το 2014 που κυμαινόταν στα 250 ευρώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, ένας στους δέκα έχει κλείσει τα αεροπορικά του εισιτήρια, για τις διακοπές των Χριστουγέννων, μέσα από το mobile site και την iOS εφαρμογή της Travelplanet24.

Οι κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την περίοδο 21 Δεκεμβρίου με 8 Ιανουαρίου, μέσα από την ιστοσελίδα και τις mobile εφαρμογές της Travelplanet24, αφορούν 1.500 επιβάτες.

Η Travelplanet24, με γραφεία στην Αθήνα, το Βουκουρέστι και τη Κωνσταντινούπολη, λειτουργεί σήμερα σε 45 χώρες παγκοσμίως, το online ταξιδιωτικό γραφείο Tripsta και μέσω των brands Travelplanet24, airtickets και tripsta εξυπηρετούν περισσότερο από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο σε όλο τον κόσμο.

Απάντηση