Νέο βίντεο φρίκης με Ρώσο τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει Ρώσο όμηρο

Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση Ρώσου ομήρου από το Ισλαμικό Κράτος – Φέρει τίτλο «Ρώσοι θα απογοητευτείτε και θα εξευτελιστείτε»

Δεν έχει τέλος η κτηνωδία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έπειτα από φονικές επιθέσεις και ύστερα από απειλές κατά της Δύσης, επανέρχονται με νέο βίντεο αποκεφαλισμού με τίτλο «Ρώσοι θα απογοητευτείτε και θα εξευτελιστείτε».

Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος, τα οποία φέρονται να είναι η απάντηση στις ρωσικές επιδρομές στη Συρία, ένας ρωσόφωνος άνδρας αποκεφαλίζει έναν Ρώσο όμηρο.

Ο άτυχος άνδρας φοράει την χαρακτηριστική πορτοκαλί φόρμα και είναι γονατισμένος, ενώ πίσω του ο εκτελεστής κραδαίνει ένα μαχαίρι πριν το στρέψει στον λαιμό του ομήρου.

Οι δύο άνδρες μαγνητοσκοπούνται σε ακτή, εικόνα που παραπέμπει στην ομαδική εκτέλεση 21 Αιγυπτίων ομήρων τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο το βίντεο υποστηρίζει ότι βρίσκονται στην Ράκκα της Συρίας.

Ο όμηρος αρχικά καταγράφεται να μιλάει στην κάμερα, ενώ δίνεται στη δημοσιότητα και μία παλαιότερη φωτογραφία του, πιθανώς όταν έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο εκτελεστής του άνδρα, που φέρει το όνομα «Χαρούν», ισχυρίζεται ότι ο όμηρος είχε σταλεί στην Συρία από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ προειδοποιεί τη Ρωσία τη στιγμή που μεταδίδονται και φωτογραφίες του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Απάντηση