Ισχυρή παρουσία στο εφηβικό πρωτάθλημα από τον Σκακιστικό Όμιλο Βέροιας

Στα πλαίσια του 8ου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2015 ο Σ.Ο. Βέροιας κατάφερε για ακόμη μια φορά να αποδείξει ότι είναι μια ισχυρή ομάδα με μεγάλες αξιώσεις. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, όπου συμμετέχουν 10 ομάδες (Σ.Ο. ΒΕΡΟΙΑΣ,. ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, Σ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Λ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΓΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ, ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ) οι οποίες απαρτίζονται συνολικά από 6 παίκτες (4 αγόρια και 2 κορίτσια από 8 – 16 ετών).
Μετά την 4η Αγωνιστική η ομάδα της Βέροιας είναι τεταρτη στον βαθμολογικό πινάκα (2 νίκες και 2 ήττες) με αξιώσεις για τη 2η ή 3η θέση.
Στην πρώτη αγωνιστική η ομάδα της Βεροιας έχασε την ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία εκτός έδρας με τον ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ  4,5-1,5 ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ (Κέρδισε ΛΙΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ισοπαλία ΛΑΖΗ ΝΙΚΗ).
Στη δεύτερη και τρίτη αγωνιστική η ομάδα της Βέροιας απέσπασε εύκολες νίκες με την Α.Ε. Κοζάνης και τον Γ.Σ Ποντοκωμης με το ισχυρό σκορ 4,5-1,5
Στην 4η αγωνίστηκε εντός έδρας με την πρώτη και υποψήφια πρωταθλήτρια ομάδα Σ.Ο. Κατερίνης όπου δυστυχώς έχασε με 4-2 ένα σκορ που όπως παραδεχτήκανε και παράγοντες της Κατερίνης δεν αντιπροσώπευε την εικόνα της Βέροιας μιας και μέχρι το τέλος η ισοπαλία μεταξύ των δυο ομάδων και με πλεονέκτημα της Βέροιας για πιθανή νίκη ήταν αυτό που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο.
Αναλυτικά στον αγώνα με την Κατερίνη έπαιξαν
Στην 1η Σκακιέρα: ΛΑΖΗΣ ΘΕΟΔ. – ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΙΩΑΝ (0-1). Παρόλο που οι αρχικές προβλέψεις ήταν για ήττα του ΛΑΖΗ στο σκακιστικό όμως τερέν ο ΛΑΖΗΣ έδειξε πολύ καλά προετοιμασμένος με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στο παιχνίδι έναντι στον πιο ισχυρό παίκτη όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αλλά η κούραση και η απειρία του στέρησαν την νίκη.
Ακριβώς οι ίδιες συνθήκες επικράτησαν και στη 2η Σκακιέρα όπου ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ αντιμετώπιζε τον Πρωταθλητή Ελλάδος ΒΑΡΔΑΚΑ ΓΡΗΓΟΡΗ (0-1) όχι μόνο κατάφερε να αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια για την απόδοση του «Πραγματικός Μαχητής» αλλα και η σκακιέρα έδειχνε συνεχεία το σύμβολο της ισοπαλίας όπου τελικά η πίεση του χρόνου τον έκανε να υποκύψει σε λάθος με αποτέλεσμα να του στερήσει τον μισό βαθμό της ισοπαλίας.
 Στην 3η Σκακιέρα ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜ. – ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΤΕΡ. (0-1) ήταν ένα ντέρμπι με ισχυρούς παίκτες με τον ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ σοβαρός και σταθερός από την Βέροια να είναι μπροστά μέχρι το μέσο της παρτίδας και έπειτα από ένα μικρό λάθος του ο αντίπαλος κατάφερε και γύρισε την παρτίδα αποσπώντας έτσι εύκολα την νίκη.
Στην 4η Σκακιέρα ΤΣΙΛΙΔΗΣ ΧΡ. – ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ο παίκτης της Βέροιας ΤΣΙΛΙΔΗΣ κατάφερε να πάρει εύκολη νίκη με ένα από τους πιο ισχυρούς παίκτες της κατηγορίας του και έδειξε την σκακιστικά ανοδική πορεία ενός «Νέου Ταλέντου» που μόλις άρχισε να ξεχωρίζει.
Στην  5η Σκακιέρα η έμπειρη και ισχυρή παίκτρια ΛΑΖΗ ΝΙΚΗ επικράτησε εύκολα με νίκη έναντι της επίσης ισχυρής ΣΙΒΡΥΔΟΥ ΠΟΛ.
Και στην 6η Σκακιέρα  ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡ. παρόλο που θεωρήθηκε αρχικά ως ντέρμπι μεταξύ δυο ταλαντούχων κοριτσιών, έπαιξαν περισσότερο για τους θεατές παρά για τους εαυτούς τους μιας και ο αγώνας ήταν αμφίρροπος σε κάθε του στιγμή κρατώντας σε αγωνιά όλους τους θεατές και στο τέλος ενώ η ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ) με ένα πιόνι και πύργο εναντίον ενός πύργου θα μπορούσε να κερδίσει και στην χειρότερη να φέρει ισοπαλία ο δαίμων της βιασύνης και της σιγουριάς που διακατέχει αυτή την κατηγορία έδωσε ως δώρο στην αντίπαλο της τη νίκη.
Η επομένη και τελευταία αγωνιστική της ομάδας μας είναι στις 6/12 εκτός έδρας με τον ΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.

Απάντηση