Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας ‘Μαρίνος Αντύπας’ για το ‘πακέτο Χατζηγάκη’

Συνάδελφοι αγρότες,

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι !

Σαν να μην έφταναν:

· το εμπάργκο.

· οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας.

· το υπέρογκο κόστος παραγωγής με αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, λιπάσματα, σπόρους κλπ.

· Η άγρια φοροληστεία από το πρώτο ευρώ χωρίς αφορολόγητο επιβίωσης των 30.000 ευρώ & 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και μάλιστα με συντελεστή 26%.

· Ο υπερτριπλασιασμός της προκαταβολής φόρου στο 100%.

· Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, στάνες.

· Ο τριπλασιασμός στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, οι περικοπές των συντάξεων, η πρόσφατη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 12,5%.

· Τα χαράτσια για ΟΣΔΕ – ΕΛΓΑ – γεωτρήσεις.

· Οι αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, κλπ.

Έρχονται τώρα να μας ζητήσουν και πίσω, όσα αναγκάστηκαν να δώσουν τα προηγούμενα χρόνια σαν απάντηση στις τότε δίκαιες και μαζικές κινητοποιήσεις και τα πολυήμερα μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Κατέθεσε η κυβέρνηση τροπολογία στη Βουλή για επιστροφή 320 εκατ. ευρώ από το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη», παρακρατώντας άμεσα 45 εκατ. ευρώ από την προκαταβολή των ενισχύσεων για το έτος 2015 την ερχόμενη Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, τα δε υπόλοιπα σε δόσεις το επόμενο διάστημα. Μόνη εξαίρεση μόνο όσοι πήραν μέχρι 100 ευρώ και οι ….πεθαμένοι ! Αν μπορούσαν θα τα έπαιρναν και απ’αυτούς !

Ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τους αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στον πανελλαδικό συντονισμό, στην οργάνωση και στην κλιμάκωση της αγωνιστικής αντίδρασης της μικρομεσαίας αγροτιάς με συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη των Αγροτικών Μπλόκων την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου στον Παλαμά – Καρδίτσας.

Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα για επιβίωση !

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση