Δίκαιη κατανομή φοροβαρών σε αγρότες θέλει ο Αλεξιάδης

Για πιο δίκαια και αναλογική κατανομή των φορολογικών βαρών και στον αγροτικό τομέα, μιλά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Υπάρχει πλήρης διάλογος με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον οποίο θα προκύψει πιο δίκαια και αναλογική κατανομή των βαρών. Δεν είναι δυνατόν ένα πάνω από 80% των αγροτών να δηλώνει κάτω από 5.000 ευρώ. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «τα τεκμήρια θα εξεταστούν» και ότι «μέσα στο 2016 θα αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης», αφού υπάρχουν αλλαγές στα δεδομένα.

Τέλος, όπως είπε, «για τα εισοδήματα του 2015 δε θα έχουμε μεγάλες αλλαγές, μεγάλες αλλαγές θα έχουμε για τα εισοδήματα του 2016 και θα έχουν να κάνουν με το πλαστικό χρήμα».

Επιπλέον, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης εξήγησε ότι «όσοι έχουν δηλώσει τα περιουσιακά στοιχεία, δεν χρειάζεται καν να τα ξαναδηλώσουν» αφού «το υπουργείο θα κάνει τη διασταύρωση των στοιχείων» είπε και συμπλήρωσε ότι θα δημιουργηθεί μια φόρμα η οποία θα αφορά στις μεταβολές των περιουσιακών στοιχείων.

Διευκρίνισε ότι «ο μισθός δεν θα μπαίνει στο περιουσιολόγιο. Θα πρέπει να δηλωθούν τα χρήματα που βρίσκονται εκτός τραπεζών, ωστόσο δεν θα φορολογηθούν» τόνισε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι με σχετικό νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα, θα δοθεί η ευκαιρία να δηλωθούν εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα. «Αν όμως δεν δηλωθούν, δεσμεύονται από το κράτος και θα υποστούν την ανάλογη φορολογική επιβάρυνση» προειδοποίησε.

Αναφορικά με τις διορθώσεις που αφορούν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ , σημείωσε ότι «το σύστημα θα ανοίξει άμεσα».

«Το επίδομα πετρελαίου θα βγει άμεσα και θα έχουμε πιο δίκαιη κατανομή, ανάλογα με την περιοχή» απάντησε, ερωτηθείς για το επίδομα θέρμανσης, εξηγώντας ότι θα έχει αναδρομική ισχύ για τις αγορές που έγιναν από την αρχή της διάθεσής τους. Ο κόσμος να αγοράζει κανονικά πετρέλαιο», καθησύχασε.

Ερωτηθείς για το ότι πολλοί δεν έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή φόρου, σημείωσε ότι για να καταβληθεί θα πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούν τα απαραίτητα έγγραφα.

«Να αποκτήσουμε κουλτούρα συνέπειας ως προς τις πληρωμές μας» είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας ότι αυτή είναι μια κουλτούρα που πρέπει να αποκτήσει και το κράτος.

Απάντηση