ΝΔ: Από «μια κλωστή» οι εκλογές – Σήμερα συνεδριάζουν ΚΟ και ΚΕΦΕ

Ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε εταιρεία, διαδικασία και ημερομηνία – Στόχος, ωστόσο, παραμένει η 13η Δεκεμβρίου – «Μαλλιά – κουβάρια» Αμπατζόγλου, Παπαμιμίκος με «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων –

Με στόχο να στηθούν οι κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου κινούνται οι ρυθμοί στη Συγγρού, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφωνίες, ως προς τη διαδικασία, μεταξύ των υποψηφίων, τινάζοντας το χρονοδιάγραμμα στον «αέρα».

Την ίδια ώρα, το κλίμα έντασης, που έχει προκαλέσει το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, παραμένει στο γαλάζιο στρατόπεδο, ενώ εκδηλώνονται αμφιβολίες για το αν θα είναι όλα έτοιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και πληθαίνουν οι φωνές που προτείνουν να εξασφαλιστεί η εταιρεία και μετά η ημερομηνία. Υπό αυτό το κλίμα συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με θέμα τον προυπολογισμό, αναμένοντας με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις για τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, τη Δευτέρα, δεν κατέληξαν ούτε σε εταιρεία, ούτε σε διαδικασία με τις εκλογές να κρέμονται σε μία κλωστή. Το βράδυ της Τρίτης θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την εταιρεία και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vodafone παραμένει η επικρατέστερη, ωστόσο έχει ζητήσει κάποια στοιχεία από τη Συγγρού, τα οποία η ΝΔ δεσμεύτηκε να τα παραδώσει την Τρίτη.

Στη συνέχεια, η Vodafone και η ΚΕΦΕ θα αποφασίσουν αν είναι εφικτό τεχνικά να διεξαχθούν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου και τότε θα κατατεθεί η οικονομική προσφορά. Αν τελικά δεν ευοδωθεί η συνεργασία θα πάνε στη δεύτερη εναλλακτική, που είναι η διαδικασία να γίνει μέσω call center.

Επομένως, θεωρείται πλέον πιθανό να επιλεγεί μια διαδικασία καταγραφής αποτελεσμάτων μέσω τηλεφωνικού κέντρου και όχι μέσω on line, ενδεχόμενο που προκαλεί διαφωνίες μεταξύ των υποψηφίων.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι συμφωνούν με αυτήν την πρόταση, αφού, όπως τονίζεται, η διαδικασία είναι απλούστερη, αλλά και οικονομικότερη. Ωστόσο το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζει επιφυλάξεις.

Την ίδια ώρα, παραμένει το κλίμα έντασης ανάμεσα στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, που θέτει ζήτημα, μεταξύ άλλων, απουσίας του γενικού γραμματέα της πολιτικής επιτροπής από την ΚΕΦΕ.

Από το περιβάλλον του κ. Μειμαράκη προειδοποιούν ότι δεν θα σταματήσουν να πιέζουν να προσέλθει στην ΚΕΦΕ ο κ. Παπαμιμίκος, καθώς, όπως τονίζουν, δεν καλύπτονται από την απάντηση για τη νομική υπηρεσία του κόμματος.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Μεϊμαράκη στην επιτροπή κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου αποχώρησε και δεν θα συμμετέχει μέχρι νεοτέρας, καθώς δεν τον καλύπτει η απάντηση του κ. Παπαμιμίκου.

Μέλη της ΚΕΦΕ, πάντως, εξέφραζαν την έκπληξή τους για την αποχώρηση Αμπατζόγλου, λέγοντας ότι τους είπε ότι… είχε δουλειά (!) και όχι λόγω Παπαμιμίκου.

Χθες, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος με επιστολή του στον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και τα μέλη της ΚΕΦΕ επιμένει να ζητά εξηγήσεις και θέτει δύο ζητήματα.

Το πρώτο είναι ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions. Τονίζει ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση, αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. «Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, ζητά να απαντηθεί σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ, στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει, βάσει του καταστατικού, και ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από τη μόνιμη απουσία του.

Αναλυτικά, η επιστολή, η οποία εστάλη λίγη ώρα πριν από την καθοριστική συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που αναμένεται να επιλέξει την εταιρεία που θα οργανώσει την εκλογική διαδικασία -επιλογή που θα κρίνει αν θα γίνει κατορθωτό να στηθούν οι κάλπες τη μεθεπόμενη Κυριακή, τις 13 Δεκεμβρίου- έχει ως εξής:

Επιστολή κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου προς κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο

Προς: κον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Μέλη ΚΕΦΕ

Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.

Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;

Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;

Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.

Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Απάντηση Παπαμιμίκου

Άμεση ήταν αντίδραση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, στον εκπρόσωπο του κ. Μειμαράκη, Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Απαντώντας με αιχμές, ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε ότι αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Έλαβα σήμερα 30/11/2015, την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή, επιστολή σας, την οποία φροντίσατε, πριν μου τη στείλετε, να τη δώσετε στη δημοσιότητα, με την οποίαν θέτετε δύο ζητήματα:

Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο Πρόεδρος του Κόμματος, ο οποίος, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.

Επί του δευτέρου ζητήματος, ο Πρόεδρος του Κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος.

Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και την ιστορία μας.

Άδωνις: Πάση θυσία στις 13 Δεκεμβρίου οι εκλογές

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να γίνουν «πάση θυσία» στις 13 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Πάτρα, όπου βρέθηκε προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως πιστεύει ότι, εάν όλα πάνε καλά, στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές της ΝΔ, προσθέτοντας ταυτόχρονα: «Θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν, γιατί δεν εξαρτάται από μένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από μένα, θα είχαν ήδη γίνει».

«Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία, να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου» διευκρίνισε.

Απάντηση