Διεύρυνση κυβέρνησης «βλέπει» η Όλγα – Διαμαρτύρεται για το ΠΑΣΟΚ ο Παπαδημούλης

Νευρικότητα στην κυβερνητική παράταξη, όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών – Αντίδραση από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Νευρικότητα επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των στελεχών. Η Όλγα Γεροβασίλη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, δύο μόλις 24ωρα μετά το ναυάγιο για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών: «Εκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -αντίθετα- είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον». Την ίδια ώρα, ο ευρωβουλευτής της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαδημούλης διαμαρτύρεται μέσω Twitter γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθεί τα βήματα των Πορτογάλων σοσιαλιστών και δεν συνεργάζεται στην κυβέρνηση με την Αριστερά, αλλά παραμένει «ουρά της Νέας Δημοκρατίας».

Η κυρία Γεροβασίλη μάλιστα, μιλώντας στο real.gr κάνει λόγο για «φαντασιώσεις» περί «αριστερής παρένθεσης» στην οποία «επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν». «Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από μερίδα των media. Και, φυσικά, το γνωρίζουν οι 153 βουλευτές που, συνεπείς στα όσα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε -όλοι μας- με το λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν τη μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφήνοντας αιχμές για μέσα ενημέρωσης και αποστέλλοντας μήνυμα στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Άμεση πάντως ήταν η αντίδραση στο tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη, όχι κάποιου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, αλλά του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, σχολίασε αρχικά αυθόρμητα «μπα, τώρα σας αρέσει το ΠΑΣΟΚ;» για να επανέλθει λίγα λεπτά μετά: «Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ το πρόσωπο ενός πιθανού κυβερνητικού εταίρου… Αναίσχυντοι».


«Καλέσαμε την αντιπολίτευση σε διάλογο και τορπίλισε τη διαδικασία»

Η κυβέρνηση δεν ζήτησε συναίνεση χωρίς συζήτηση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι προσήλθαν στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου από υποχρέωση και μόνο. Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν αποποιήθηκε των ευθυνών της και εξήγησε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήταν απλώς μια «πρόσκληση σε διάλογο» για τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, όπως το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φρόντισαν να την τορπιλίσουν εκ των προτέρων και με διάφορες δηλώσεις να δείξουν ότι φτάνουν σ΄ αυτό το διάλογο μόνο επειδή είναι υποχρεωμένοι και όχι επειδή έχουν διάθεση να συζητήσουν» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

Ειδικά για το ασφαλιστικό είπε ότι από ορισμένους «διακινείται μια εικόνα τρόμου» και εξήγησε και ότι υπάρχει η δεδομένη συμφωνία για το 1% επί του ΑΕΠ και -όπως είπε- όχι ότι δήθεν οι δανειστές ζητούν κάθε μέρα και περισσότερα από την κυβέρνηση. Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση για να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις, έχουν βρεθεί τρόποι αυτό το 1% να μειωθεί στο 0,60%.

Ολόκληρη η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο real.gr:
«Όσο η κυβέρνηση βαδίζει στο μονοπάτι της εξόδου από την κρίση, υλοποιώντας τη συμφωνία με γνώμονα την αναδιανομή των βαρών προς όφελος των αδυνάμων, τόσο θα ισχυροποιείται η θέση της στην κοινωνία.
Αυτός ο βασικός μας πυλώνας αποτελεί αξία ανώτερη από κάθε φαντασίωση περί “αριστερής παρένθεσης”, στην οποία επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν.
Και, ασφαλώς, αυτή η αξία υπερέχει των όποιων κομματικών ισορροπιών ή προσωπικών επιδιώξεων. Για αυτό και εκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -–αντίθετα– είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον.
Η κυβέρνηση απέδειξε, ήδη, ότι αντιμετωπίζει τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας με τρόπο αποτελεσματικό, προοπτική οριστικής λύσης και επιβάρυνση των πολιτών υπο-πολλαπλάσια από ό,τι προέβλεπαν όλες οι αναλύσεις. Αυτό έγινε με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό θα γίνει και στο ασφαλιστικό.
Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από μερίδα των media. Και, φυσικά, το γνωρίζουν οι 153 βουλευτές που, συνεπείς στα όσα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε -όλοι μας- με το λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν τη μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Απάντηση