Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους

Λίγη ώρα αφότου κυβερνητικές πηγές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις αποφάσεις που ελήφθησαν την Κυριακή για το προσφυγικό, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Τουρκίας-ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter για να αποκαλύψει τι είπε στον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου και απευθυνόμενος στον κ. Νταβούτογλου, ο κ. Τσίπρας   αναφέρθηκε στις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο με το εξής σχόλιο: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους».

Αφού σχολιάσε με τον τρόπο αυτό και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ο κ. Τσίπρας είπε στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι «είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο» και πως υπογράμμισε: «Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε».

Τέλος, ο πρωθυπουργός είπε πως οι Έλληνες, «έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους».

Τα tweet του κ. Τσίπρα μετά τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας

Απάντηση