Ποιες γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα;

Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, μας λύνει κάθε απορία σχετικά με τη γυναικεία αυτοϊκανοποίηση!

Η αυτοϊκανοποίηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, περιβάλλεται όμως από ταμπού ακόμη και σήμερα. Και αυτό ίσως γιατί πολλές είναι οι γυναίκες που δεν την θεωρούν «ανάγκη».

Υπάρχουν γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται σε καθημερινή βάση και άλλες που δεν το κάνουν καν (ειδικότερα αν βρίσκονται σε σχέση). Τι παραπάνω έχουν οι πρώτες;
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, έρχονται να ρίξουν… φως σε αυτήν την έκφανση της γυναικείας σεξουαλικής έκφρασης.

Έτσι, ρώτησαν 196 γυναίκες πόσο συχνά αυτοϊκανοποιούνται και πόσο συχνά κάνουν σεξ, αλλά και πόσο συχνά θέλουν να αυτοϊκανοποιούνται και να κάνουν σεξ. Αφού κατέγραψαν τις πληροφορίες, οι ερευνητές πήραν δείγματα σάλιου από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες που παρουσίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν και αυτές που ήθελαν να αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα! Παραδόξως, όμως, οι γυναίκες αυτές δεν εξέφρασαν εξίσου έντονη επιθυμία να κάνουν σεξ.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης αντιστοιχούν στα αυξημένα επίπεδα του στρες, επομένως η σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας είναι μειωμένη απέναντι σε έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο. Παράλληλα, όμως, η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μέτρο αντιμετώπισης» του έντονου στρες

Απάντηση