Θεσσαλονίκη: Υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία – See more at: http://arouraios.gr/2015/11/thessalonikh-upothesh-ekbiashs-kai-tokoglufias-exichniasthke-apo-thn-astunomia/#sthash.eEbJO9RM.dpuf

Την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος 50χρονης ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση κατηγορούνται ένα ανδρόγυνο, μία δικηγόρος κι ένας φίλος του ζευγαριού.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία της 50χρονης στο τμήμα δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως κατήγγειλε, η επιχειρηματίας κατέβαλε συνολικά πάνω από 350.000 ευρώ σε τόκους για κεφάλαιο 80.000 ευρώ που δανείστηκε τμηματικά την τελευταία 6ετία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, κατά το παραπάνω διάστημα η καταγγέλλουσα έλαβε αρχικά δάνειο ύψους 71.000 ευρώ από 34χρονο και την 33χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια δεύτερο δάνειο ύψους 10.000 ευρώ από 36χρονο φίλο του ανδρόγυνου, ενώ –την ίδια ώρα- παρέδωσε στους δανειστές της επιταγές ως ενέχυρο.

Για τα συγκεκριμένα ποσά, η παθούσα ανέφερε ότι κατέβαλε στους δύο πρώτους 269.350 ευρώ και στον τρίτο 81.500 ευρώ, ποσά που αντιστοιχούσαν ως επί το πλείστον σε τόκους.

Όπως κατήγγειλε δε όταν αδυνατούσε να καταβάλει τους τοκογλυφικούς τόκους, οι δύο εμπλεκόμενοι άνδρες μεταχειρίζονταν απειλές κατά της ιδίας και της οικογενείας της, ενώ το ανδρόγυνο επανειλημμένα «φούλαρε» με καύσιμα στο πρατήριο χωρίς να καταβάλλει το σχετικό αντίτιμο.

Εξάλλου, πριν από λίγες μέρες η 33χρονη μετέβη μαζί με την 51 ετών δικηγόρο σε τράπεζα, προκειμένου να σφραγίσουν επιταγές της καταγγέλλουσας, χωρίς να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό, ενώ οι δύο γυναίκες κι ο 34χρονος, επισκέφθηκαν το βενζινάδικο, αξιώνοντας την αντικατάσταση των επιταγών με συναλλαγματικές και την καταβολή 5.000 ευρώ, ως μέρος συνολικού αιτούμενου ποσού.

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν η δικηγόρος, που εμφανίσθηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού με την καταγγέλλουσα προκειμένου να παραλάβει το παραπάνω χρηματικό ποσό, όπως επίσης ο 34χρονος, που προηγουμένως τσέκαρε το σημείο συνάντησης για τυχόν παρουσία αστυνομικών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων συνολικά 20.400 ευρώ, τρεις τραπεζικές επιταγές, 13 κενές συναλλαγματικές, μία απόδειξη είσπραξης και μία σελίδα με ιδιόχειρες σημειώσεις.

 

Απάντηση