Την Vodafone επιλέγει για τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία

Εξετάζοντας τα τεχνικά, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα φαίνεται πως η επιλογή της Vodafone είναι η πιο πιθανή, καθώς πληροί τις προδιαγραφές να φέρει εις πέρας την αποστολή της διεξαγωγής των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου

Πολύ κοντά στο να κλείσει η συμφωνία με την Vodafone βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία ακόμα ψάχνει την εταιρεία που θα αναλάβει το «στήσιμο» της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής οι εκπρόσωποι των υποψηφίων με τους τεχνικούς συμβούλους ήρθαν σε επαφή με αρκετές εταιρίες, όπως η Vodafone, αλλά και ο ΟΤΕ.

Εξετάζοντας τα τεχνικά, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα φαίνεται πως η επιλογή της Vodafone είναι η πιο πιθανή, καθώς πληροί τις προδιαγραφές να φέρει εις πέρας την αποστολή της διεξαγωγής των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου. Πηγές τονίζουν ότι μέχρι τη Δευτέρα, και από τις δύο πλευρές, θα έχουν εξεταστεί όλες οι προϋποθέσεις -όπως η οικονομική προσφορά της επιχείρησης- και οι τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να επισημοποιηθεί η συνεργασία.

Στη Νέα Δημοκρατία, μετά και το φιάσκο της περασμένης Κυριακής, πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα σε μία ικανή, μεγάλη εταιρεία, αλλά και ταυτόχρονα να επιτύχουν μία οικονομικά συμφέρουσα προσφορά, καθώς το ποσό δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει συζήτηση και για χειρόγραφες διαδικασίες, σε περίπτωση που δεν ευοδώσει η συνεργασία με κάποια εταιρεία ή και ακόμα να λειτουργήσει ως παράλληλη διαδικασία για να υπάρξει κάλυψη στο ενδεχόμενο κάποιου τεχνικού σφάλματος. Με τις χειρόγραφες διαδικασίες δεν φαίνεται να διαφωνούν οι υποψήφιοι, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία των εκλογών.

Η επιλογή της εταιρείας InfoSolutions και η διεξαγωγή του «φιάσκου», όπως εξελίχθηκε, των εκλογών της 23 Νοεμβρίου στη Ν.Δ., απασχολεί ακόμα τη Νέα Δημοκρατία και τους υποψηφίους προέδρους. Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, στην εκ των προτέρων λύση της, φαίνεται πως είχαν καταλήξει οι υπεύθυνοι με βάση το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Σύμβασης Έργου. Η εταιρεία έλαβε προκαταβολικά – πριν την υπογραφή της σύμβασης – ένα μεγάλο μέρος της αμοιβής της, χωρίς να προβλεφθούν οι ελάχιστοι όροι προστασίας του εργοδότη (δηλαδή της Ν.Δ), σε περίπτωση που τελικά δεν καταφέρει να φέρει σε πέρας την εκλογική διαδικασία. Οι όροι μάλιστα που ανέλαβε το έργο ήταν εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με την προσφορά που είχε καταθέσει νωρίτερα προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να αναλάβει το έργο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως ιδιαίτερα σοβαρά ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με το θέμα της προμήθειας των tablets. Στην προσφορά της InfoSolutions αναφέρεται ρητά ότι η εταιρεία αναλαμβάνει να προμηθεύσει τα tablets και μάλιστα δίνει τιμή 76 ευρώ/τεμάχιο, που ήταν και η χαμηλότερη σε σύγκριση με τις τιμές που έδιναν οι υπόλοιπες εταιρείες που διεκδικούσαν τη διεξαγωγή των εκλογών της Ν.Δ. Η συγκεκριμένη προσφορά ελήφθη σοβαρά υπόψη κατά την αξιολόγηση της συμφερότερης προσφοράς και βάρυνε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση να ανατεθεί στην εν λόγω εταιρεία το έργο. Μάλιστα στην προσφορά δίνονται συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές των tablets και αναφέρεται ότι η εταιρεία θα τα προμηθευτεί από την Wind. Στην Σύμβαση, σε όλα τα σημεία που αφορούν στις συσκευές, δεν αναφέρεται ρητά ποιος θα τα προμηθεύσει και σε ποιο χρονικό σημείο του έργου (Ο εργοδότης ή η εργολήπτρια). Μόνο στο τέλος της σύμβασης αναφέρεται πλέον ότι η ΝΔ δεσμεύεται να διαθέσει στην εργολήπτρια τα tablets, τα πληκτρολόγια και τις θήκες για την προετοιμασία τους (εγκατάσταση προγράμματος) και την αποστολή τους στις ΝΟΔΕ, ενώ δεν γίνεται πουθενά λόγος για τις τεχνικές προδιαγραφές των tablets ώστε να είναι εφικτή η εγκατάσταση του συστήματος. Να σημειώσουμε επίσης πως στο ζήτημα προμήθειας των tablets, παρατηρήθηκε τελικά και το ευτράπελο να λείπουν οι φορτιστές τους, με αποτέλεσμα λίγες μόλις ώρες πριν τις εκλογές οι αρμόδιοι να ψάχνονται, μάταια, να βρουν κάποια λύση.

Απάντηση