Στοιχεία-σοκ: Στην Ελβετία κάθε τρεις ημέρες ένα άλογο πέφτει θύμα σεξουαλικής επίθεσης

Οι φιλοζωικές οργανώσεις εκτιμούν ότι υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 Ελβετοί που έχουν την προδιαθεση να εκδηλώσουν τάσεις κτηνοβασίας

Συναγερμός έχει σημάνει στις ζωοφιλικές οργανώσεις στην Ελβετία καθώς εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10.000 άτομα ύποπτα για να εκδηλώσουν τάσεις κτηνοβασίας με άλογα.

Μόνο πέρυσι καταγράφηκαν 1.709 κρούσματα κτηνοβασίας με ένα άλογο να υφίσταται σεξουαλική κακοποοίηση κάθε τρεις ημέρες καθώς σημειώθηκαν 105 σχετικά περιστατικά. Η εκτίμηση όμως των φιλοζωικών οργανώσεων είναι ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος καθώς οι δράστες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν γίνονται αντιληπτοί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης Tier im Recht ένα στα δέκα κρούσματα που καταγράφονται αφορά επίθεση σε βάρος αλόγου.

Προσπαθώντας να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό ο Αντρέας Ρούτιμαν δήλωσε ότι ο αυξημένος αριθμός περιστατικών με άλογα μπορεί να σχετίζεται με την αυξημένη αίσθηση κινδύνου. «Για να φτάσεις σε ένα άλογο πρέπει να τρυπώσεις σε έναν σταύλο και άρα ο κίνδυνος να γίνεις τσακωτός είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με μια αντίστοιχη επίθεση σε βάρος ενός κατοικίδιου».

Στην Ελβετία εκτιμάται ότι υπάρχουν 110.000 άλογα που ζουν σε 18.000 φάρμες

Απάντηση