Δεν είπα εγώ ότι οι Ελληνίδες εκδίδονται για μια τυρόπιτα, απαντά ο καθηγητής Λάζος

Έκθετη η δημοσιογράφος των Times Ανθή Καρασάββα – «Εγώ δεν έχω καταγράψει ποτέ κάτι τέτοιο» δηλώνει ο καθηγητής που έκανε την έρευνα την οποία παραποίησε η βρετανική εφημερίδα

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων έγραψε η γνωστή για τα επιθετικά της αισθήματα για την Ελλάδα αγγλική εφημερίδα The Times σχετικά με τις νεαρές Ελληνίδες που «πουλάνε» το κορμί τους για ένα σάντουϊτς ή μια τυρόπιτα προχώρησε ο καθηγητής Γρηγόρης Λάζος στην έρευνα του οποίου βασίστηκε – επιλεκτικά – η εφημερίδα προκειμένου να προχωρήσει σε άλλο έναν λίβελο κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Λάζος αποδομεί πλήρως το παντελώς – όπως αποδεικνύεται – δημοσίευμα της δημοσιογράφου Ανθής Καρασάββα, της δημοσιογράφου η οποία έχει αναλάβει… εργολαβικά εδώ και χρόνια να προβάλει ό,τι πιο αρνητικό στερεότυπο υπάρχει για τους Έλληνες υπό τον μανδύα του «ρεπορτάζ».

Δεν δήλωσα ποτέ κάτι τέτοιο, δηλώνει ο κ. Λάζος στο Βήμα, αποδίδοντας σε παρανόηση της κυρίας Καρασάββα τα όσα έγραψε στο κείμενό της.

«Δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να έχει συμβεί, πιστεύω όμως ότι μιλάμε για αμελητέα μεγέθη. Πάντως δεν το έχω καταγράψει εγώ» προσθέτει ο κ. Λάζος καταρρίποντας τους πηχαίους τίτλους της εφημερίδας και το «ρεπορτάζ» της ανταποκρίτριάς της που προφανή στόχο έχει να εκθέσει τη χώρα μας.
Το who is who της κυρίας Καρασάββα
Η Ανθή Καρασάββα είναι ίσως η πιο αμφιλεγόμενη ξένη ανταποκρίτρια στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα διεγράφη το 2009 από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών γιατί όπως είχε ανακοινωθεί είχε έμμισθη σχέση με δημόσιες υπηρεσίες (μεταξύ άλλων και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί σειρά ετών, τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΠΑΣΟΚ).

Μέχρι να εκδιωχθεί, η Ανθή Καρασάββα ήταν ανταποκρίτρια των New York Times και του CNN, θέση από την οποία εξασκούσε με ιδιαίτερη ζέση την τέχνη των ρεπορτάζ που έχουν κατηγορηθεί ως ανθελληνικά. Αρκεί να θυμηθούμε ότι είχε αναφερθεί στις ανασκαφές της Αμφίπολης ως μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στη Μακεδονία (εννοώντας τα Σκόπια!), ξεσηκώνοντας τους πάντες εναντίον της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πολλά ακόμα ρεπορτάζ στα οποία αναφέροντας δεκάδες απιθανότητες (όπως για παράδειγμα η δήθεν εκπαίδευση Κούρδων του ΡΚΚ στη Νέα Μάκρη!), με μόνιμο πάντα μοτίβο την διάθεσή της να προκαλέσει θόρυβο όχι με την ακρίβεια του ρεπορτάζ αλλά με την χολή που θα εκτόξευε εναντίον της Ελλάδας.

Η μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη Ανθή Καρασάββα έχει πλέον βρει στέγη σε «φιλικό -και δη ανθελληνικό- λιμάνι», τους βρετανικούς Times. Εκεί όπου ξαναχτύπησε χθες, με το προαναφερθέν «ρεπορτάζ» το οποίο στερείται κάθε σχέσης με την αλήθεια και την πραγματικότητα της Ελλάδας σήμερα.

Όπως και στα περισσότερα «ρεπορτάζ» της η Ανθή Καρασσάβα επέλεξε την οδό της επιλεκτικής δημοσιογραφίας, ξεχωρίζοντας από την μελέτη του Γρηγόρη Λάζου ό,τι βόλευε την σταθερά επικριτική για την Ελλάδα ματιά της (αλλά και της εφημερίδας που αυτή την στιγμή εξυπηρετεί).

Γιατί αν ανατρέξει κανείς σε πρόσφατες παρουσιάσεις της έρευνας του Γρηγόρη Λάζου, θα διαπιστώσει ότι οι φράσεις αυτές είναι μόνο ένα μικρό μέρος της όλης έρευνας. Μία έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές του 2015, και κάνει λόγο για μείωση του φαινομένου της πορνείας και του trafficking στην Ελλάδα. Γεγονός με το οποίο συμφωνεί και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Ενδεικτικό της αντίληψης για την «δημοσιογραφία» της Ανθής Καρασάββα είναι και ο τρόπος της επιλεκτικής ανάγνωσης της έρευνας. Ενώ τα στατιστικά στοιχεία όπως παρουσιάζονται από τον καθηγητή, δείχνουν ότι η παρουσία των Ελληνίδων είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου, η Καρασάββα εφευρίσκει ένα ποσοστό της τάξης του… 80%. Παρουσιάζοντας μάλιστα έναν… τιμοκατάλογο του αγοραίου έρωτα στην Αθήνα με τα μόλις 2 ευρώ για μισή ώρα (να μη μιλήσουμε για τον απίθανο τίτλο ότι οι Ελληνίδες πουλάνε σεξ για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουϊτς) ο οποίος είναι εκτός πραγματικότητας.

Το θέμα είναι ότι πέρα από τις στατιστικές και τις «έρευνες» εκείνο που έχει σημασία είναι ότι για άλλη μια φορά η δημοσιογράφος Ανθή Καρασάββα χρησιμοποίησε την θέση της για να κάνει κακό στην χώρα μας, για ένα θέμα που, εν πολλοίς, είναι ήσσονος σημασίας.

Πιστή στον δρόμο που έχει χαράξει εδώ και πολλά χρόνια, επιμένει να ασκεί την «δημοσιογραφία» γράφοντας ανταποκρίσεις από μία Ελλάδα όχι όπως είναι αλλά όπως την φτιάχνει η ίδια για «μια χούφτα δολάρια». Είναι εκεί που πλέον αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι ίσως μία τυρόπιτα έχει μάλλον μεγαλύτερη αξία από κάποια ρεπορτάζ.

Τι έγραψαν οι Times

Σύμφωνα με το λιβελογράφημα, οι Times υποστήριζαν ότι στην Ελλάδα οι ιερόδουλες δεν είναι πλέον γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά νέες Ελληνίδες – ανέβαζαν μάλιστα το ποσοστό σε 80% – ηλικίας από 17 μέχρι 20 ετών, μεταξύ αυτών και φοιτήτριες, που κάνουν σεξ για να κερδίσουν δύο ευρώ και να αγοράσουν μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς, επειδή… πεινάνε!

Δεν παρέλειψαν, μάλιστα, να συμπεριλάβουν και τιμοκατάλογο γράφοντας ότι «πριν την οικονομική κρίση η μία ώρα σεξουαλικής συνεύρεσης κόστιζε 50 ευρώ, ενώ σήμερα η μισή ώρα σεξ με μια νέα Ελληνίδα, κοστίζει μόλις δύο ευρώ, αφού οι Ελληνίδες δεν έχουν χρήματα και προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να καλύψουν βασικές τους ανάγκες και έκτακτα έξοδα».

Χαμός στο Twitter

To συκοφαντικό δημοσίευμα προκάλεσε εκατοντάδες αναρτήσεις στο Twitter με το hashtag “Οι Ελληνίδες”. Το θέμα πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις στο Διαδίκτυο καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχασαν χρόνο και έσπευσαν να σχολιάσουν με τον δικό τους χιουμοριστικό αλλά και καυστικό τρόπο το δημοσίευμα.

«Να ήταν ζαμπονοτυρόπιτα να το δεχτούμε αλλά σκέτη τυρόπιτα ξεφτίλα!», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, εκφράζοντας την… οργή του για το δημοσίευμα των Times.

«Για μια τυρόπιτα κάνουν σεξ οι Ελληνίδες φοιτήτριες. Μην κάνετε το λάθος να τους δώσετε και κακάο. Γίνονται ανεξέλεγκτες», «τιτίβισε» ένας άλλος, ενώ σε κάποιο άλλο tweet αναφερόταν: «Η είδηση είναι λάθος. Οι Ελληνίδες δεν πουλάνε σεξ για μια τυρόπιτα, αλλά πουλάνε ΓΙΑ σεξ μία τυρόπιτα…»!

«Έγραψαν στους TIMES ότι οι Ελληνίδες φοιτήτριες πουλάνε το κορμί τους για μια τυρόπιτα… Παλεύουν οι φοιτητές απόψε να ανοίξουν φύλλο», ήταν ένα ακόμη χιουμοριστικό «τιτίβισμα».

Μερικά από τα «τιτιβίσματα» για τις Ελληνίδες και τις… τυρόπιτες 
Απάντηση