Κέικ μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Συστατικά
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 125 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 200 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 175 γρ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 80 γρ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκγχυλίσμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες (για να διαλυθούν εύκολα στο μίξερ)
  • 125 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
  • Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα δάκρυα σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μέσα σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τα 2 αυγά, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα μας.
  • Τέλος, προσθέτουμε και τις μπανάνες αφού πρώτα τις έχουμε κάνει πουρέ. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα.
  • Μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Έπειτα, αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30 x 10 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 40-45 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι, τρυπάμε στο κέντρο και ελέγχουμε να βγει καθαρό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα
  • Ετοιμάζουμε και το frosting ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μίξερ.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά.
  • Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και λιώσει η μπανάνα το frosting είναι έτοιμο.
  • Απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ. (Προσοχή, το κέικ να έχει κρυώσει καλά).
  • Σερβίρουμε!

Απάντηση