Συστατικά
- 3 μπανάνες ώριμες
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 125 γρ. δάκρυα σοκολάτας
- 200 γρ. φυστικοβούτυρο
- 175 γρ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 80 γρ. μέλι
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκγχυλίσμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 2 πολύ ώριμες μπανάνες (για να διαλυθούν εύκολα στο μίξερ)
- 125 γρ. φυστικοβούτυρο
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα δάκρυα σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη.
- Μέσα σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τα 2 αυγά, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα μας.
- Τέλος, προσθέτουμε και τις μπανάνες αφού πρώτα τις έχουμε κάνει πουρέ. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα.
- Μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Έπειτα, αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30 x 10 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 40-45 λεπτά.
- Με ένα μαχαίρι, τρυπάμε στο κέντρο και ελέγχουμε να βγει καθαρό.
- Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα
- Ετοιμάζουμε και το frosting ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μίξερ.
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά.
- Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και λιώσει η μπανάνα το frosting είναι έτοιμο.
- Απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ. (Προσοχή, το κέικ να έχει κρυώσει καλά).
- Σερβίρουμε!
Απάντηση