Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας

Συστατικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες 1 εκ
  • 3 στικ σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κομματάκια 5 εκ.
  • 2,5 κούπες κόκκινο κρασί
  • 8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

 

  • Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
    • Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
    • Προσθέτουμε το κρασί και το θυμάρι, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
    • Προσθέτουμε τις ντομάτες καθώς και αλατοπίπερο.
    • Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για 2 ώρες ανακατεύοντας που και που μέχρι να μαλακώσει.

Απάντηση