Βάζει όρους στην Αράπιτσα ο δήμος. Κουτσογιάννης: Ιστορική στιγμή, δήμος και πολίτες θα ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε εκατέρωθεν του ποταμού

Η προστασία του ποταμού και η καταγραφή των όρων οικοδομησιμότητας ένθεν κακείθεν της Αράπιτσας εντός της πόλης ήταν οι δύο κύριοι στόχοι μελέτης του δήμου Νάουσας, που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα από εκπρόσωπο της μελετητικής εταιρείας. Βάσει νομοθεσίας, η μελέτη αφού παραλήφθηκε από τον δήμο θα
σταλεί για έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο για παρατηρήσεις και δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

«Γίνεται πράξη ο σχεδιασμός μας. Βασικό μας μέλημα η υλοποίηση της μελέτης για να λυθούν τα ζητήματα που ταλαιπωρούσαν την πόλη. Βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο για να γίνει ΦΕΚ, η έκδοση του οποίου θα είναι ιστορική στιγμή», είπε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης και συμπλήρωσε: «Μας επιτρέπει να δούμε με σαφή δεδομένα στα χέρια μας τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για το εσωτερικό της πόλης, τι μπορούμε να κάνουμε δήμος και πολίτες εκατέρωθεν του ποταμού».

«Η μελέτη λύνει προβλήματα και διενέξεις δεκαετιών, που τώρα θα κλείσουν οριστικά. Είναι καλό για τους πολίτες, καλό για τη Νάουσα, μπράβο», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Βαλσαμίδης.

«Κάναμε κι εμείς προσπάθεια αλλά τότε ήταν ασαφές και πολυδαίδαλο το νομοθετικό πλαίσιο», είπε επί του θέματος ο κ. Καραμπατζός, προτείνοντας ο δήμος να κοιτάξει και τα ποτάμια στον κάμπο.

«Να είναι η αρχή ώστε να δώσουμε την αξία που το αρμόζει σ’ αυτό το δώρο της φύσης, μήπως η φράση ‘αυτός είναι για την Αράπιτσα’ κάποτε εκλείψει», υπογράμμισε ο κ. Ρίζος.

Λευκό, μόνο για τον τρόπο ανάθεσης της μελέτης, ψήφισε η ΛΑΣ

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

Απάντηση