Η τίγρη που έγινε φίλη με το… γεύμα της(video-foto)

Είναι από τα πιο ασυνήθιστα «δίδυμα» του ζωικού βασιλείου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο ένας προοριζόταν να ικανοποιήσει την πείνα του άλλου.

Εντυπωσιασμένο το προσωπικό στο Far Eastern Safari Park στο  Shkotovsky της Ρωσίας αναγνώρισε τη γενναιότητα της κατσίκας από τη μία αλλά και την προθυμία της τίγρης να γίνει φίλη με το γεύμα της.

Έτσι ο μεγαλοπρεπής Amur βρέθηκε να αράζει στη στέγη της «φωλιάς» του καθώς η κατσίκα… κατέλαβε το κρεβάτι του.

«Η κατσίκα δεν έδειξε κανένα ίχνος φόβου- κοίταξε την τίγρη στα μάτια και της πήρε το κρεβάτι», περιγράφει εργαζόμενος του πάρκου.

«Οι τίγρεις μας τρώνε ζωντανά θηράματα δύο φορές την εβδομάδα και ο Amur ξέρει πολύ καλά πώς να κυνηγά κατσίκες και λαγούς. Αυτή την κατσίκα ωστόσο αρνήθηκε να την κυνηγήσει».

Διαπιστώνοντας τη γενναιότητα της κατσίκας την ονόμασαν Timur- που σημαίνει σίδερο.

«Πιστεύουμε πως η κατσίκα δεν είχε ποτέ συναντήσει τίγρη κι έτσι δεν ήξερε πως θα έπρεπε να τη φοβάται», εξηγεί ένας από τους εργαζόμενους.

«Από την άλλη ο Amur είναι επιφυλακτικός κι έτσι αποφάσισε να μην μπει στη φασαρία να κυνηγήσει τον Timur. Το εντυπωσιακό είναι πως η κατσίκα όχι απλά έσωσε τη ζωή της αλλά έδιωξε και την τίγρη από το κρεβάτι της και κοιμάται εκείνη εκεί εδώ και τέσσερις νύχτες».

Τα δύο ζώα μοιάζει να έχουν «φιλική» σχέση και να κάνουν πράγματα μαζί, ο Timur ακολουθεί την τίγρη  θεωρώντας την προφανώς «αρχηγό», αν και μοιάζει η κατσίκα να έχει το πάνω χέρι στη συμβίωσή τους.

«Η γενναιότητα του Timur και η επιφυλακτικότητα του Amur τους έμπλεξαν σε αυτή την παράδοξη κατάσταση», λέει υπεύθυνος του πάρκου.

goatiger5.jpggoatiger4.jpggoatiger3.jpggoatiger2.jpggoatiger1.jpg

Απάντηση