10 tips για μια ευτυχισμένη, μακροχρόνια σχέση!

Μικρές συμβουλές για μεγάλη ευτυχία και γαλήνη….

Στην αρχή της σχέσης, όλα είναι ρόδινα και το ζευγάρι απολαμβάνει μοναδικές στιγμές ανείπωτης χαράς. Όταν όμως ο έρωτας αρχίζει να ξεθωριάζει και το πάθος να καταλαγιάζει, οι δύο σύντροφοι πατούν και πάλι στη γη και έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα για την οποία δεν ήταν πιθανώς προετοιμασμένοι….

Άνδρες και γυναίκες που έχουν ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της δέσμευσης, δίνουν 10 tips για να κρατήσετε τη σχέση σας πάντα ευτυχισμένη:

1. Ξεκίνα τη μέρα σου με καλοσύνη και καλή διάθεση. Μην ξεχνάς πως η γκρίνια φέρνει γκρίνια.

2. Μην ξεχνάς, επίσης, ότι “μαζί” δεν σημαίνει “ίδιοι”.

3. Μην ανησυχείς για τις ρυτίδες σου. Αγάπα το χρόνο που περνά και συμφιλιώσου με αυτόν. Είναι ωραίο να μεγαλώνεις όμορφα.

4. Βρες ποιος είναι ο… «καβγάς νούμερο 17»:
Όταν αποκαλούμε έναν καβγά ‘καβγάς νούμερο 17’ σημαίνει ότι έχουμε τσακωθεί για το ίδιο ζήτημα ξανά και ξανά στο παρελθόν. Το βλέπουμε να έρχεται και δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να μαλώσουμε, επειδή ξέρουμε ότι δε θα βγάλει πουθενά.

5. Καλλιέργησε τη φιλία. Όταν ο σύντροφος είναι και φίλος η σχέση έχει πολύ πιο γερές βάσεις.

6. Κάνε παρέα με ευτυχισμένα ζευγάρια. Είναι μεταδοτικό!

7. Ζήτα τις απαραίτητες διευκρινίσεις:
Μερικές φορές λέμε πράγματα που δεν εννοούμε λόγω συναισθηματικής φόρτισης κι έτσι πρέπει να ξανασυζητάμε κάτι που ειπώθηκε και μας πλήγωσε.

8. Μοίρασε τις δουλειές -οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας πολλές φορές πνίγουν και εμάς και τη σχέση μας.

9. Κάνε ένα διάλειμμα:
Εάν προκύψει διαφωνία, ακολούθησε το κινέζικο ρητό που λέει: Κάνε ένα βήμα πίσω και θα δεις όλο τον ουρανό. Πάρε απόσταση από τα πράγματα και θα δεις όλα όσα πρέπει.

10. Πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθεις -το πιο σημαντικό είναι να ακούς το σύντροφό σου και να αφουγκράζεσαι τον τρόπο που εξελίσσεται η σχέση σου και εσύ μέσα σε αυτήν.

Απάντηση