Ποια είναι η πιο αγχωτική μέρα της εβδομάδας και πώς να την αντιμετωπίσεις;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή είναι η πιο αγχωτική ημέρα της εβδομάδας. Ευτυχώς, μας λένε και πώς θα την αντιμετωπίσουμε.

Οι ειδικοί συμφωνούν πως το μεσημέρι της Τρίτης (κάπου ανάμεσα στις 10.30 π.μ. και 14.30 μ.μ.) είναι επιστημονικά η πιο αγχωτική ώρα της εβδομάδας.

Γιατί άραγε; Ξέρεις πως η Δευτέρα θα είναι αγχωτική μέρα, όμως η Τρίτη είναι η μέρα που αρχίζει να μαζεύεται η δουλειά (και η Παρασκευή αργεί ακόμη!). Θέλεις μερικές ιδέες για να νιώσεις καλύτερα και να ξεπεράσεις την αγχωτική μέρα;

1/ Κάνε τώρα τις δουλειές που σε αγχώνουν περισσότερο

Όσο περισσότερο καθυστερείς κάποιες δουλειές, όπως π.χ. να απαντήσεις σε καμιά 30αριά email που θέλουν απάντηση τώρα, τόσο περισσότερο θα σε αγχώνουν και θα σε εμποδίζουν να ολοκληρώνεις άλλες εκκρεμότητες.

Συν 1 πρακτικό tip: ξεκίνα πρωί πρωί με αυτά που σε αγχώνουν περισσότερο, αφού στο ξεκίνημα της ημέρας το μυαλό σου είναι πιο καθαρό και θα χρειαστείς λιγότερη ώρα.

2/ Άλλαξε το σκηνικό σου

Νιώθεις την καρδιά σου να βροντάει καθώς μαζεύονται γύρω σου οι εκκρεμότητες; Απομακρύνσου από το ραφείο και κάνε όσες δουλειές μπορούν να γίνουν από κάποιο άλλο σημείο, π.χ. κάνε ορισμένα τηλεφωνήματα περπατώντας έξω ή στο διάδρομο του γραφείου. Συζήτησε με τον εργοδότη σου αν είναι εφικτό να δουλεύεις κάποιες ώρες –ή μια μέρα την εβδομάδα- από το σπίτι σου όπου θα έχεις ησυχία και ηρεμία για να ολοκληρώσεις πιο γρήγορα κάποιες από τις εκκρεμότητές σου χωρίς να χτυπάει συνέχεια το τηλέφωνο ή να κουδουνίζουν τα καινούργια emails.

3/ Ξύπνα (λιγάκι) πιο νωρίς.

Ένα ακόμη πιο πρωινό ξύπνημα ακούγεται βασανιστικό για πολλούς ανθρώπους, αν όμως το κάνεις για μία μόνο μέρα στην εργάσιμη εβδομάδα σου είναι σίγουρα κάτι που μπορείς να διαχειριστείς. Πριν βάλεις το ξυπνητήρι σου μια ώρα νωρίτερα, σχεδίασε τι θα κάνεις αυτή την επιπλέον ώρα ώστε να μη περάσει ανεκμετάλλευτη. Για παράδειγμα, θα την αξιοποιήσεις για να απαντήσεις σε emails και τηλεφωνήματα πριν πας στο γραφείο ή θα πας νωρίτερα στο γραφείο για να ασχοληθείς με κάποια δουλειά που σε αγχώνει;
Θέλεις να κάνεις πιο γλυκό το πρωινό ξύπνημα; Φιλοδώρησε τον εαυτό σου με τον αγαπημένο σου γκουρμέ καφέ ή αγόρασε ένα ντόνατ, αλλά μόνο τα πρωινά που θα ξυπνάς νωρίτερα!

4/ Πρόσφερε στον εαυτό σου ένα κίνητρο

Τη μέρα που σε δυσκολεύει περισσότερο, οργάνωσε μια έξοδο για το βράδυ με φίλους ή καθιέρωσέ την ως μέρα για την οικογένειά σου ώστε να έχεις μια λιγότερη υποχρέωση για το βράδυ.

5/ Ξανασκέψου το πρόγραμμά σου

Μήπως τελικά ζορίζεσαι χωρίς λόγο; Μήπως έχεις φορτώσει κάποιες μέρες με ορισμένες υποχρεώσεις που δεν χρειάζεται να γίνουν απαραίτητα τη συγκεκριμένη μέρα; Μήπως κάποιες από τις δουλειές της Τρίτης μπορούν να γίνουν τη Δευτέρα ή την Παρασκευή; Ή, θα μπορούσες να κάνεις ή να προετοιμάσεις από την Παρασκευή ή τη Δευτέρα κάποια πράγματα ώστε να κυλήσει ευκολότερα η «δύσκολη» μέρα της εβδομάδας σου;

Απάντηση